Hová utazzunk 2024-ben? Ezek az idei év legjobb európai úticéljai!
2024. április 25. írta: Vándorember

Hová utazzunk 2024-ben? Ezek az idei év legjobb európai úticéljai!

Elkészült végre a kedvenc utazós toplistánk, rajta a 2024-es év legjobb európai célpontjaival. Nézzük hát, hova érdemes utazni indén, ha az európai kontinensen szeretnénk maradni.

hova_utazzunk_2024-ben.jpg

A poszt becsült olvasási ideje: 3 perc.

Az European Best Destinations minden évben több mint egymillió utazó megkérdezésével hozza létre a különféle toplistákat a legjobb célpontokról. Immár ötödik éve, hogy ebből az igen hosszú 20-as listából csinálok egy Short Trips-es verziót. Mivel gyakoriak a nagy listán a visszatérő desztinációk, így most is a legjobbak mellé az új és különleges helyeket szelektáltam ki. Nézzük hát a 2024-es év legjobb 7 célpontját!


1. Marbella, Spanyolország

marbella-club-beach.jpg

via traipadvisor

2022-ben a második helyig jutott az andalúz tengerparti üdülőváros, de idén felért a csúcsra. Ezt annak köszönheti, hogy a legjobb 5 csillagos úticélként tartják számon a csúcskategóriás golfpályák és a három Michelin-csillagos étterme végett. Kicsit olyan benyomást kelt, mint a francia riviéra nizzai régiója, tele menő éttermekkel, kávézókkal, gyönyörű terekkel és persze akadnak itt gazdag történelmi gyöngyszemek is, mint a római kori amfiteátrum.

2. Monaco

pxl_20230128_112419389-01.jpeg

Úgy néz ki, idén a luxus és a pazar üdülési élmény viszi a prímet. Monaco, a világ leggazdagabb városállama a második helyre került. Tavaly mi is eltöltöttünk egy napot a hercegségben a nizzai short trip során. Kétségtelenül szuper egynapos program, de ahhoz, hogy itt tegyünk egy több napos nyaralást, talán nem a legjobb célpont. Igen zsebbe nyúlós pihenés lenne.

3. Málta

banner-600x400px-gettyimages_965405124_malta-_il-mellieha_popeye_village-2019-05-24_emicristea-istockphoto.webp

via berge-meer

A „mészkőből épült ország” régóta közkedvelt nyaralós célpont. Nem is csoda, hiszen történelmi múltja rengeteg látnivalót tartogat, mediterrán konyhája, a borait pedig be sem kell mutatni. Mivel egész évben verőfényes napsütésre számíthatunk, nincs olyan időszak amikor ne lenne kiváló úti cél. A Földközi-tenger közepén fekvő sziget talán egyetlen hátránya, hogy a strandjai sziklásak és elég vad a tenger, így a fürdés szinte mindenhol veszélyes lehet.

4. Batumi, Grúzia

batumi-georgien-f-177156164-jpg--76401-.jpg

via  geo.de

Grúzia az elmúlt években egyre felkapottabb, a főváros, Tbiliszi, is szerepelt már a listán. Köszönheti ezt annak, hogy a dráguló európai célpontok miatt a turisták folyamatosan keresik az olcsóbb lehetőségeket. Ezért mondhatjuk, hogy Grúzia tengerparti nagyvárosa az idei év legtrendibb célpontja lett. Ráadásul egész évben szubtrópusi időjárásra számíthatunk, így szinte bármikor ideális célpont egy új kultúra, a történelem és a gyönyörű természeti kincsek felfedezésére. A várost körülvevő három nemzeti parkot az UNESCO a világörökségi listára is felvette. A modern építészet pedig változatosan egészíti ki az óváros történelmi helyszíneit.

5. Riga, Lettország

riga_altstadt-1000x667.jpg

via urlaubtracker

A romantikus és gótikus építészet kedvelőinek kiváló célpont Lettország fővárosa. Tipikus európai nagyváros vár ránk, elegáns éttermekkel, kiemelkedő kávézókkal és egyre több helyi kézműves sörfőzdével. A város annyira zöld, hogy olyan, mintha egy parkban sétálnánk egész nap, nem csoda, hogy a legélhetőbb városok közé sorolják. Az öreg kontinens északi részét tekintve még csak Stockholmban jártunk, de minden bizonnyal Riga lesz a következő célpontunk, mert szerencsére heti három járat is indul Budapestről.

6. Madeira, Portugália

7199-istock-balate-dorin-ponta-do-sol-beach-schoenste-straende-madeira.jpg

via merian

Madeira az örök tavasz szigete, a természet kedvelőinek Mekkája. Európában nincs még egy hozzá fogható egzotikus helyszín. Madeira egy gyönyörű és sokszínű sziget, ahol barátságosak a helyiek, és amely lenyűgöző természeti szépségeket és gazdag kulturális örökséget kínál. A klíma enyhe egész évben, így ideális célpont a pihenésre és az aktív kikapcsolódásra egyaránt. A sziget gazdag tengeri élettel rendelkezik, és kiváló lehetőséget kínál a túrázásra, búvárkodásra és más kalandokra. Emellett híres a tradicionális konyhájáról és a borairól is. A tavalyi év egyik toplistás szigete, Porto-Santo, pedig már csak egy köpésre van innen.

7. Lége-Cap-Ferret, Franciaország

pointecapferret.jpg

via guide-bordeaux

Lège-Cap-Ferret egy varázslatos hely Franciaország délnyugati partján, amely lenyűgöző tájakat és végtelen homokos strandokat kínál. Ez a régió ideális választás a nyugodt tengerparti nyaralásra vágyóknak, akik szeretnék felfedezni a tengerparti élet szépségeit és élvezni a friss, tengeri étkeket. A környező erdők és lagúnák csodálatos túrázási lehetőségeket kínálnak, és a régió híres a kiváló borairól és tenger gyümölcseiről. A lassú tempójú életmód és a természeti szépségek tökéletes kombináció a pihentető és feltöltődő nyaraláshoz. Igazi különlegesség, hogy itt található Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune du Pilat. Ez az rejtett gyöngyszem még nem túlzottan ismert a külföldi utazók számára, feltételezhetően a franciák nem is nagyon szeretnék, hogy ez megtörténjen. Bordeaux-tól kb 1 órányira található ez a mesés tengerpart.

Ha tetszett a poszt és érdekelnek további utazással kapcsolatos érdekességek, ne maradj le a folytatásról. Kövess Facebookon és Instán, de a legtutibb, ha feliratkozol a hírlevelemre! Tudtad? Ha a blogon látható linken keresztül foglalsz, úgy támogathatsz, hogy ez neked semmibe se kerül! Szállásfoglaláshoz ott a Booking, programtervezéshez és jegyvásárláshoz pedig a Get Your Guide.

Ha tetszett, kövess Facebookon!
fb_button.png

 

A legfrissebb utazós fotókat Instán találod!
insta_button.png

 

 

Támogasd a blogot egy kávéval!

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr7818388299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása