Mit pakoljak egy hétre? – Csomagolós lista egyhetes utazáshoz
2023. november 20. írta: Vándorember

Mit pakoljak egy hétre? – Csomagolós lista egyhetes utazáshoz

Ezt vidd magaddal, hogy beleférj egy nagyobb hátizsákba!

Mivel sokan merítettetek ihletet a 3 napos pakolós listámból, bizonyára hasznos lesz egy bővített egyhetes csomagolós lista is. Íme hát a Short Trips Pakolós Listája Egy Hétre!

pinup-model-sexy-female-preview_1.jpg

A lista összeállításának alapjai

Az egy hetes kirándulások sokszor speciális helyszíneket vagy programokat is tartalmaznak. Pl. trópusi tengerparti nyaralás, búvárkodás, hegymászás, síelés stb. Ezek értelemszerűen extra felszerelést igényelnek. Ennek a posztnak nem célja egy ilyen tág lista elkészítése, hanem a „3 napos” poszthoz hasonlóan egy általános „mankó” kíván lenni egy egyhetes időtartamra.

 A poggyász


Minimalistáknak egy nagyméretű hátizsák (35-45 liter) egy hétre elegendő. A nagyméterű táskáknál én a Tropicfeel Shell-jével kezdtem, de az sok szempontból megbukott nálam. Helyette most egy Bellroy Transitot próbálgatok, illetve jövőre érkezik az Airback, melyet nagy reményekkel várok.airport-vacation-travel-journey-color-holiday-849978-pxhere_com.jpgDe maradhatunk a sztenderdnél és válaszhatjuk a kistáska+kabin bőrönd kombinációt. A kistáskánál a Nest még mindig tökéletes (erről készülőben egy review), bőröndből pedig, hogy puha vagy kemény fedeleset válasszunk, azt ebben a posztban kíséreltük meg eldönteni.


Ruházat


Az, hogy a repülés alatt vegyünk fel mindent, amit csak tudunk, s annyival könnyebb lesz a zsákunk, továbbra is érvényes. Az időjárásnak megfelelő vastagságú kabátot is már ekkor érdemes felvenni.
6 db alsónemű, 6 db zokni, 3 db felső. A felsőket tekintve 2 póló és egy ing az ideális arány, ha netán kicsit elegánsabban kellene megjelenni.

Anyagok: érdemes beszerezni jól szellőző, szagokat nehezen gyűjtő és gyűrődésmentes ruhákat. Ilyen a merinói gyapjú vagy a legújabb, nem 100%-ban pamut alapú vegyes szövetek. Ezeket akár többször is fel lehet venni, de szükség esetén egy öblítés után is nagyon gyorsan száradnak. Vannak ilyen alsók és zoknik is, de azokat javasolt naponta cserélni, de nem foglal annyi helyet az a plusz néhány zokni.


Hosszú nadrágból 1 db váltásnak elég, jó idő esetén plusz egy, vagy ha végig melegre számítunk helyette 2 db rövidnadrág. Enyhe időben az utazós nadrágom az első, mellé a Frenchie Co. antibakteriális farmerje most a második. Ha beválik az utóbbinak az új technológiás anyaga (réz bevonatú szövet), nem kell többé a nadrágokkal törődni.

Pulóverből 1-2 db. Itt is a merinói a legjobb választás. Rendkívül vékony és könnyű, viszont hidegben tökéletesen szigetel.

Ha túl jó az idő, hogy az utazás alatt fel kelljen venni egy kabátot, egy esőkabátot akkor is javasolt vinni. Ha nem is az eső végett, este a hűvösben még jól jön.

Pizsama: egy hétre már kényelmesebb abban aludni, tegyetek be egyet.

TIPP: a fürdőruha. Bárhova is utazz a világon, egy hét már igen hosszú idő ahhoz, hogy alkalmad legyen egyet csobbanni vagy szaunázni. Ezt tényleg sose tudni!

tropical-paradise-clothing-fun-swimwear-human-leg-1634263-pxhere_com_1.jpg

Cipőből a megfelelő utazós cipőt válasszuk, váltással fölösleges terhelni magunkat, de egy papucs (főleg jó idő esetén) egy hétre már jól jön.

Időjárás függő extrák: sapka vagy baseball sapka, fázósaknak kesztyű, sál, maszk.

A kötelező kellékek

Gyógyszerek
nagy utazós gyógyszeres listát ezúttal is használjátok bátran. Könnyen fogyó darabokból kicsivel többet kell berakni. (Mint a fájdalomcsillapító, naptej, torokfertőtlenítő, savlekötő.)

Pipere és kényelmi cuccok
Fogkefe, fogkrém, parfüm, dezodor, tusfürdő, sampon, törülköző, füldugó, szemfedő, nőknek a smink és testápolók, papír zsebkendő, kézfertőtlenítő. Ezekhez mutattam korábban pár praktikus ötletet és tippet.

Dokumentumok
Személyi vagy útlevél, diákigazolvány, betegbiztosítási kártya, két különböző bankkártya, esetleg készpénz, szükség esetén jogosítvány, a foglalások másolata.

Egyéb
Univerzális dugalj és több bemenetes gyors töltő, hozzá elegendő kábel (kettő általában elég). Ebből az UGreen 65w-os töltőjét ajánlom, mert nem csak több készüléket tölthetünk egyszerre, hanem mindet gyors töltéssel! Ez a funkció, manapság kimarad ezekből a töltőkből. Sőt ezzel notebookot és akár kompatibilis laptopot is tölthetünk. (Ha több juice kell, van 4 kimenetes és 100w-os töltőjük is.)
Fül- vagy fejhallgató. Külső akksi. Okosóra esetén a hozzá való töltő. Vannak már olyan külső akksik, amikkel a vezeték nélküli órákat is lehet tölteni, ha ilyen óránk van ajánlott beszerezni egyet. (Pl. Samsung Galaxy Watchhoz a Samsung Induktive Powerbank.) És persze napszemüveg, illetve a mobil.

És persze készülj fel esimmel, ha az EU-n kívülre mész!


Extrák

 

Társas játék vagy kártya, sportruha, borotva, kulacs, toll, papír, könyv vagy ebook, szunyogriasztó, mini tripod hogy szép képek készüljenek, ne csak szelfik. Az esti hangulathoz pedig egy kishangszóró.

Egy kis ajándék tőlem nektek! Szeretnél egy mindenre kiterjedő checklistát 80-nál is több tétellel, hogy soha többé ne felejts el semmit se bepakolni?

KATTINTS IDE

és kérd a Short Trips ingyenesen letölthető utazós checklistáját!

Hiányzik valami az alap listából? Kommentben jelezd! Azt is írd le, hogy mi az, ami nélkül te biztos, hogy el sem indulnál! További tippekért nézd körrül a "tippek utazóknak" szekcióban.

Ha tetszett, további posztokért kövess Facebookon!
fb_button.png

 

A legfrissebb utazós fotókat pedig Instán találod!
insta_button.png

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr3418247493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása