Mit pakoljak 3 napra? - Csomagolós lista hétvégi utakhoz
2019. november 02. írta: Vándorember

Mit pakoljak 3 napra? - Csomagolós lista hétvégi utakhoz

Ezt vidd magaddal, hogy beleférj egy hátizsákba!

Hosszú hétvégés utat tervezel? Életed első repülése előtt állsz? Nem tudod, mit vigyél  magaddal és mit hagyj itthon? Ha kíváncsi vagy rá, hogyan pakolj két éjszakára, úgy, hogy beleférj egy kis hátizsákba és ne kelljen fizetni a feladott poggyászért, most megtudhatod! Itt a Short Trips Pakolós Listája!

backpack-adventure-view-nature-travel-bag-outdoor-2575283.jpg

 

Amikor utazni készülünk, pakoláskor mindig izgulunk, hogy mit tegyünk be és idegesek leszünk, hogy vajon mit fogunk otthon hagyni. Bár a kabin bőröndök nagyon cukik, feleslegesen sok dolgot pakolnánk beléjük, arról nem is beszélve, hogy fapadoson extra felárat fizethetünk miattuk. Ha hiszed, ha nem,

egy hétvégére bőven elég egy hátizsák,

ami az ingyenesen felvihető poggyászméterbe pont befér. Arról nem is beszélve, hogy mindig praktikusabb egy backpack, mint húzgálni a bőröndöt az utcán. 

letoltes_2.jpg

Mielőtt rátérnénk a listára, javaslom, olvasd el a korábbi cikkem arról, hogy mi az, amit egyáltalán nem szabadna magaddal vinni. A cikket itt találod!

A blog tematikájának megfelelően egy két éjszakás, három napos városnézésre alkalmas listát állítottam össze.

1. A hátizsák

Kényelmes, a vállaknál puhított, vízálló, könnyű, vékony anyagú táskát keressük. Nem kell, hogy a legdrágább legyen. Az olcsó fapadosoknál egyébként sem vihetünk fel még kis bőröndöt sem, így minimalizálni kell a dolgainkat.

Itt én meg is buktam. Engedve a kísértésnek egy Frenchie Speed Backpacket vettem. Rengeteg hasznos funkciója és rekesze van, nagyon imádom. De nagy hátránya, hogy az üres táska eleve elég nehéz, illetve utazáshoz a laptoptartó rész felesleges extra. Inkább a mindennapokhoz ideális. Jelenleg pedig a Tropicfeel Nest táskáját próbálgatom, egyenlőre úgy néz ki ez lesz a nyerő.


A Wizzair 40x30x20 cm-es méretébe egy közepes méretű hátizsák simán belefér, viszont a köztudottan szivatós Ryanairnél a 40x20x25-ös kalitkába már nehezebb lesz beletuszkolni. Viszont ha a táskánk hivatalos mérete nagyobb, de nincsenek benne merevítések (pl. hátmerevítés), akkor azt bele lehet gyömöszölni a ketrecbe, ha méret ellenőrzésre kerül a sor.

2. Ruházat

 

Mi magunk vagyunk a legjobb táska!

Vegyünk fel, amit csak tudunk annyival könnyebb lesz a zsákunk.

  • Három napot simán el lehet lenni egy nadrággal és egy pulóverrel. Ezeket a ruhák a hétköznapokban is többszöri hordás után kerülnek csak mosásra.
  • Esőkabát. A legtöbb fastfashion boltban kapható pár ezer forintért olyan vékony esőkabát, amit picire össze lehet hajtani. Kevesebb helyet foglal, mint egy esernyő, és ha az eső nem esik, de fázunk, a poliészter anyaga miatt nagyon jó hőtartó.
  • Amit a táskába kell még rakni, 2 db póló, 2 db zokni, 2 db alsónemű. És ennyi elég!

Tipp: kaphatóak olyan hightech pólók, amik nem gyűrődnek, nem lesznek büdösek, jól szellőznek és nem izzadunk bele. Ha hihetünk a reklámoknak, akkor egy ilyennel három nap alatt váltás pólóra sem lesz szükségünk! Ilyen például az összes merinói gyapjú szövet.

3. Gyógyszerek

 

travel-medicine.jpg

Bár csak 3 napra megyünk, erről sosem szabad megfeledkezni! Ennyi időre elég néhány szem a legfontosabb szerekből, de muszáj alaposan felkészülnünk. A gépen bármikor elkaphatunk egy megfázást, vagy kiderülhet, hogy a magyar vasgyomrunk nem bírja a francia sajtokat. De hogy pontosan miket szerezzünk be? Egy korábbi cikkben,  ahol az utazás egészségügyi oldalát alaposan kiveséztem, megtaláljátok a Nagy Utazós Gyógyszerlistát, [ITT] javaslom ez alapján állítsátok össze a túlélő csomagot.

4. Pipere és kényelmi cuccok

 

  • fogkefe
  • fogkrém
  • parfüm
  • dezodor
  • Ami nem biztos, hogy kelleni fog: tusfürdő, sampon, törülköző. Ezeket a szállások 99%-a biztosítja. Érdemes  erre rákérdezni a szállásadónál. Így ismét értékes helyet lehet spórolni.

Erősen javasolt extrák: füldugó, szemfedő, összehajtható kulacs.

A fenti dolgokból pár száz forintért beszerezhetünk mini kiszereléseket, amikkel könnyebb lesz a pakolás.  Ezeket szintén a régebbi cikkben, a kötelező utazós kellékek című írásban részletesen bemutattam. Ezt [ITT] éritek el.

5. Dokumentumok

32310821_l.jpg

Személyi vagy útlevél. Ha van diákigazolványod, el ne felejtsd! Mindenhol a világon van diákkedvezmény. A repülőjegyet vagy annak QR kódját, a biztosítást és a szállásfoglalás igazolását mindenképp töltsük le offline verzióban is a telefonunkra, QR kódokat screenshootoljuk le! Aki nem bízik a telefonjában, az nyomtassa ki mind.

6. Pénz

 

Kevés magyar forint legyen nálunk, és természetesen bankkártya vagy hitelkártya. Ez utóbbi az autóbérléshez a legtöbb esetben feltétel! Rutinosok több kártyát is visznek magukkal. Ha nem akarunk magasabb árakon váltani, fizetni vagy készpénzt felvenni, akkor a TransferWise, Revolut, Curve hármas valamelyikét ajánlom. Ezekkel a zsebünkbe nem kell majd váltót keresgélni a valuta végett. Nekem mind három van, adott országtól függ, hogy melyikeket viszem magammal. (Számomra jelenleg a Revolut+Curve páros az ideális.)

7. A legfontosabb kellék az okostelefon...

 

...és persze a fülhallgató meg a töltő hozzá. Mobil nélkül manapság erősen meg vagyunk lőve. Okostelefon=térkép, fényképezőgép, pénztárca, mp3 lejátszó, menetrend, e-book, zseblámpa, szótár és még folytathatnám a végtelenségig. Nem is kérdés, hogy enélkül egy tapodtat sem!

Futottak még... napszemüveg, naptej, üres zacskó.

Persze aki utál pakolni és cipekedni, annak ajánlom az abszolút hardcore minimalista pakolást. Amihez nem kell más, mint egy bankkártya, de az ebben az esetben rendesen legyen megtömve. :D 
Ha van valami, ami kimaradt a listáról, kommentbe feltétlen jelezzétek!

El kél egy kis segítség a csomagoláshoz? Ha szeretnél egy mindenre kiterjedő ingyenes utazós checklistát a pakoláshoz, kattints ide!

Ha további utazással kapcsolatos cikkeket szeretnél olvasni, kattints az [utazós tippek] gyűjtő oldalra, ahol összegyűjtve találod a korábbi cikkeket, és lájkold a blog Facebook oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr10015224080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása