Tropicfeel Nest, az egyik legjobb hátizsák fapados gépekre!
2023. december 04. írta: Vándorember

Tropicfeel Nest, az egyik legjobb hátizsák fapados gépekre!

Újabb utazós kelléket mutatok be, alapos tesztelés után!

A Tropicfeel Nest a stílus és funkcionalitás tökéletes harmóniáját kínálja azoknak, akik szeretnek kényelmesen utazni. Az alábbiakban megnézzük, mi teszi ezt a hátizsákot különlegessé.

pxl_20231118_115205175-removebg-preview.png

Bevezető – sokszor elég csak egy hátizsák!

A sűrűn és olcsón közlekedő fapadosoknak hála egy külföldi Short Trip bárki számára elérhető. Sokakat bosszant, de a fapados csomagszabályzat mégiscsak harmóniában áll a rövid városnézésekkel. Erre a pár napra valóban nincs szükség mindenre, így már egy hátizsák is bőven elég pár napra, ezáltal a jegyek olcsóbbak tudnak lenni. Ezzel végül nekünk is spórol a légitársaság.

Valóban a méret a lényeg?

Ha hátizsákos útról beszélünk, akkor a Wizzair és a Ryanair jön a képbe. Az előbbinél 40x30x20cm, az utóbbinál 40x25x20cm az alap jegyhez járó csomag mérethatára. Esetleges ellenőrzéskor egy megfelelő fémketrecbe kell beletenni a táskát.

Érdekes infó: a kezipoggyasz.hu szerint a Ryanair méretellenőrző kerete 42x30x20cm!

 

Keményfedelű mini táskánál szigorúan a legkisebb méretet kell választani (40x25x20cm), míg egy hátizsák esetében nem kell aggódni, ha a mért méret pár centivel nagyobb, hiszen könnyű begyömöszölni a puha anyagot a méretketrecbe.

A tökéletes táska nyomában

A méretbe bármilyen egyszerű, egyrekeszes, könnyű szerkezetű táska befér. Ennek alfája a fekete Fila táska és a Jansport táskái. Azok, amelyek már egy kicsit is többre hivatottak (szebbek, funkcionálisabbak, több rekeszesek) a hivatalos méreteket nézve a magasságnál buknak el az esetek 99%-ában, mert 2-4 cm-rel biztos 40 felett vannak. De, ahogy korábban beszéltük, ez ne rémisszen meg senkit, mert nem okozhat gondot.

Az elfogadható méret és az igényes kialakítás egyik példája, a Nest

A spanyol Tropicfeelt először az utazós cipői miatt ismertem meg (ezekből akadt közel tökéletes és kevésbé ideális verzió is), de azóta bővült a profil. Az első táskájuk, a Shell, jónak tűnt, de néhány utazás után kiderült, hogy repülős utakra (szerintem) alkalmatlan. Öt hátizsákjuk közül viszont akad egy, ami évek óta az első számú repülős útitársam, ez pedig a Nest.

Könnyű és strapabíró kialakítás

A Nestet úgy tervezték, hogy egyesítse a könnyű súlyt a tartóssággal. Kifinomult, de strapabíró anyagokból készült, a dizájn nem csak stílusos, de készen áll a kalandok során felmerülő kihívásokra is. A vízálló anyagok gondoskodnak róla, hogy száraz maradjon változékony időjárási körülmények között is.

Moduláris rendszer

A táska kialakítása moduláris, lehetővé téve, hogy személyre szabd az utazásaidat. Különböző rekeszek és zsebek segítenek szervezni a pakolást, és még egyéni igényeid szerint is testre szabható.

pxl_20231118_115443776-removebg-preview.png

Elől egy rugalmas rekesz található, amibe csat és zipzár nélkül pakolhatunk, ha valamire gyorsan szükség lenne. Sapkának, kesztyűnek ideális.

Alatta található az úgynevezett Nest, melyet hálószerűen tudunk a kampóval fixálni. A hozzá megvásárolható compress cube-ra lett tervezve, amivel extra térfogatot nyerünk. A saját gyártású zsák, azonban túl vastag és megpakolva olyan nagy, hogy inkább a fő rekeszből vesz el helyet. Helyette az Eagle Creek vagy egy hasonló, valóban extra vékony kompressziós zsák sokkal jobb választás.

Tipp a fejlesztőknek: ha a Nest anyaga egy rugalmas szövet lenne, sokoldalúbb lehetne a külső rekesz használata, például valóban be lehetne tenni egy bukósisakot. (A videón látható tárolás a valóságban kivitelezhetetlen.)

A szinte védjeggyé vált Kangoroo Pocket innen sem maradt ki, ami, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. A semmiből nyerhetünk 4 liter extra pakolórészt. Hálózsák, cipő, koszos, vizes dologok tárolására is tökéletes, mert a belső felülete könnyen tisztítható nejlonból van.

061069cb-13tropicfeel-nest-bottom-compartment.jpg

Méretek

A hivatalos mérete 44x28x14cm és kb. 16 liter a térfogata. Az alsó rekesszel és az elülső Nest-rendszerrel 30 literig bővíthető, így a magassága eléri az 56 cm-t.  Amire nekünk viszont a repülés alatt szükség van, az az alap méret, mely mélységében még bőven pakolható, a magassággal pedig nem lehet probléma (44cm), ha méretellenőrzéskor a rekeszbe kellene helyezni.

Kényelmes viselet

A Tropicfeel Nest kialakításánál elsődleges szempont volt a kényelem. A légáteresztő hátkialakítás és a párnázott vállpántok egész napos viselet esetén is optimális kényelmet biztosítanak, ezt tanúsíthatom is. A kiegyensúlyozott elosztású súly pedig minimalizálja a hátizsák okozta terhelést, így könnyedén száguldhatsz végig a városon. Az állítható magasságú mellkasi csatokkal pedig további stabilitást nyerhetünk. A tetején lévő fül kellően masszív és széles, hogy ne vágja a kezet.

A végtelen számú apró részlet

A hátizsák tele van apró részletekkel, amelyek kiemelik azt a tömegből. A cipzárak kiváló minőségűek és simán futnak, a rejtett zseb pedig extra biztonságot nyújt az értékeidnek. Ez a háton található, és pont olyan széles, mint egy útlevél.

pxl_20231118_115315968-removebg-preview.png

A laptop tároló rekesz szintén kívülről nyitható, ez nagyban megkönnyíti a gyors hozzáférést. Viszont csak 36,5 cm széles, így egy nagyobb laptop nem biztos, hogy belefér.

A táska oldalán helyet kapott egy kis méretű kulacstartó, mely kellően masszív, míg a másikon két állítható pánt, amikkel például tripodot vagy egy polifoamot lehet rögzíteni.

A vállpánton egy műanyag karika is van, ahova karabinerrel tudunk rögzíteni dolgokat, sőt, van két gumi pánt is, ahova mondjuk ruhát, sapkát vagy kendőt fűzhetünk be.

Az egyik kedvencem a másik vállpánton helyet kapott gyorsan elérhető napszemüveg tartó, ahová gyorsan be lehet csúsztatni a szárat, amit az fixen és feszesen tart, így menet közben sem himbálózik a szemüveg.

Ez a legkényelmesebb és legtöbbször használt apróság, aminek minden táskán ott kéne, hogy legyen!

A táska tetején kapott helyet a másik kedvencem, ami nélkül ma már elképzelni se tudnék egy hátizsákot, a beépített napszemüveg tartó. Míg az említett, kis fül, arra jó, hogy menet közben rövid időre félretegyük, ez a zseb egy finom, puha anyaggal van bélelve, így véd a karcoktól, ha hosszabb időre tennénk le a szemüveget. Felül található, így nem nyomja össze a csomagunk sem. Elég nagy viszont, hogy a szemüvegen kívül egy-két apróság is helyet kapjon, amiket a táska kinyitása nélkül szeretnénk gyorsan elérni (pl. kulcs, fülhallgató vagy egy életmentő csoki).

pxl_20231118_115620784-removebg-preview.png

Az innovatív dizájn és a friss, fiatalos színek pedig garantáltan felhívják magukra a figyelmet. A táska alap formája nem zsákszerű, hanem inkább tégla, első ránézésre úgy is tűnhet, hogy merev szerkezetű, de ez nem így van.

A harmadik, számomra kötelező funkcióról sem feledkeztek el, amivel a Nest igazi repülős kistáskává válik, és ez a bőröndre akasztható pánt. Egyre több táskán van már ilyen, amivel a bőrönd húzósínjére tudjuk azt akasztani.

pxl_20231118_115733682-removebg-preview.png

Ezekből sokfélét láttam már, de a konklúzió, hogy

  • a hátizsák hátán kell, legyen és középen, így lesz a legstabilabb.
  • a pánt úgy fusson, hogy beakasztáskor a táska álljon, ne feküdjön, így nyitható marad a hátizsák.
  • olyan széles legyen, hogy éppen becsússzon a bőrönd sínje, így nem fog csúszkálni a táska miközben manőverezünk a bőrönddel.
  • fontos, hogy elég vastag legyen a pánt, szintén a stabilitás végett.

A fenti feltételnek eleget tesz a Nest. Ezért bőrönd mellé „személyes tárgynak” kiválóan megfelel.

Térjünk át a belsőre!

pxl_20231118_115516664-removebg-preview.png

Teljesen lecipzározható, úgy nyitható, akár egy bőrönd. Így átláthatóbb a be- és kipakolás, könnyebb keresni benne, és a biztonsági ellenőrzésnél sem kell kiönteni az egészet. Az elülső lapon három hálós és egy átlátszatlan zseb kapott helyet. Van itt még egy patent, ez a hozzá vásárolható kameratartónak a rögzítője.

pxl_20231118_115525902-removebg-preview.png

Alul található a Nest egyik különleges funkciója, az állítható védőrekesz. Ezt a rekeszt egy kemény, de hajlítható lap borítja, mely nyitott állapotban a táska alján hoz létre egy masszív rekeszt. Ezzel a fő részből tudunk elszeparálni, extra védelemre szoruló dolgok tárolására. Arra is gondoltak a tervezők, ha kaját vagy épp strandolás után a vizes ruhát kellene elrakni, ugyanis a rekesznek van egy beépített, de kifordítható és mosható belső zsákja. Ráadásul a rekesz kívülről érhető el, ami még könnyebbé teszi a használatát.

pxl_20231118_115545842-removebg-preview.png

Ha mégsincs szükség a rekeszre, a lapokat ellentétes állásba állítva megszüntethető, amivel a fő térfogatot tudjuk növelni.

A kiegészítők

Négy hivatalos kiegészítő készült hozzá. Az első, az említett Nest-funkcióval növelhető 10 literes kompressziós zsák. Ennek a kivitelezése nem túl helytakarékos, és szinte több helyet foglal, mint amennyit nyerünk vele. Helyette viszont egy vékony kompressziós zsák, mint az Eagel Creek, sokkal jobb választás. A második a kamera táska, amivel tech táskává avanzsálódik. A harmadik egy belső organizer. Bár ezt nem tudom elképzelni, hogy valóban hasznos lenne. A negyedik pedig az 5 literes Cube, ami a külső gumis rekeszbe illik be. Itt is egy kisebb fajta zsák, mint az Eagle Creek, jobb választás.

Színből fekete, kék, bézs és zöld közül lehet válogatni. Ha érdekel egy teljes videó bemutató, itt a márka hivatalos videója.

Összegzés

 

A Tropicfeel Nest ideális azoknak, akik egy könnyű, funkcionális és stílusos utazótársra vágynak. Az újító szemlélet és a minőség egyesítése miatt kiváló választás rövid utak során a fapadosokra vagy hosszabb út esetén tökéletes kiegészítő a bőrönd mellé. A funkciók közül sikerült a leghasznosabbakkal felvértezni, így a mindennapokban és kirándulások során is megállja a helyét. A többi táskáikat is átnéztem, illetve figyelem, milyen alternatívák vannak a piacon, keresem az új márkákat és ötleteiket. Talán ők maguk sem tudják, hogy ebben a kompakt kategóriában, ennyi valóban hasznos funkcióval és extrával évekkel ezelőtt sikerült egy olyan erős versenyzőt létrehozni, ami a gépekre felvihető kistáskák abszolút királya!

További infókat a cég honlapján találsz. Ha vásárlásra adnád a fejed néhány tipp:

  • Rendszeres időközönként szoktak lenni leárazások, érdemes kivárni az akciókat.
  • Tényleg masszív anyagokkal dolognak, ezért a használt-piactól sem kell félni.
  • Van egy állandó, 10%-os kedvezményem, csak a linken át kell leadni a rendelést.
  • Van egy saját, egyszer használható 20%-os kuponom, amit közkincsé teszek. (Ha már nem használható, akkor sajnos az egyik olvasó gyorsabb volt nálad.) A kód: Traveler20-9h7r4k

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr8118257869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása