10+1 kötelező utazós kellék 1000 forint alatt!
2019. május 07. írta: Vándorember

10+1 kötelező utazós kellék 1000 forint alatt!

Utazós Tippek: olcsó kütyük

Akár pár napos városnézésre indulsz, vagy egy hetes körutazásra, a következő tíz, olcsó kütyüt feltétlen szerezd be indulás előtt! Filléres alapkellékek, cuccok utazáshoz.

60223137_604722830026703_1172458623641583616_n_4.jpg

Miután [ITT] kiveséztük, hogy mik azok a felesleges dolgok, amiket gyakran magunkkal vinnénk, amikor pihenni indulunk, most nézzük a kötelező kütyüket. Az utazós tippek folytatásában ez alkalommal tíz olyan utazós tárgyat (aka. travel gadgets) szeretnék bemutatni, amiket én is minden utazás alkalmával magammal viszek. Érdemes beszerezni ezeket az esszenciális cuccokat mert, mint majd látjátok, praktikusak, sok helyet spórolnak, főleg ha egy hátizsákkal indulunk útnak, és növelik az ember komfortérzetét. De a lényeg, hogy ezek mind kevesebb, mint 1000 forintért beszerezhetők!
Olcsó? Igen. Kínai? Igen. A céljának megfelel és tökéletesen ellátja a feladatát? Igen!  És ezek pont azok a tárgyak, amikre nem érdemes ennél több pénzt kiadni.

1, 80 ml-es újratölthető utazós tusfürdő

s-l1600.jpg

Bár manapság minden szálláson van bekészítve tusfürdő (kivéve a hostelekben), érdemes vinni pluszban. Sokszor nem elég az a pár csepp "minta", amit kikészítenek. A szabályok miatt repülős utazásnál alap kellék. Nekem ez a szilikonos nagyon bejött. Könnyű tisztítani és cseppmentes a kupakja.
!TIPP: vegyél otthonra 2in1 sampon és tusfürdőt és azzal töltsd fel! Így nem kell még egy tubus a sampon miatt.
Ha viszont válogatós vagy, és a hajbalzsam nélkül egy tapodtat sem, akkor van 38/60/80 ml-es verzióban, több színben is.

[ITT] tudod beszerezni.

2, Újratölthető mini parfüm


s-l1600_1.jpg

A pipere téma folytatásaként a parfümöt is öltöztessük kisebb köntösbe. Ráadásul ez annyira apró, hogy akár farzsebben is elfér, így ha napközben megmásztuk a krakkói várat, nem kell utána büdösen beülni a vár lábánál lévő Botanica kávézóba.

[ITT] tudod beszerezni.

3, Összecsukható utazós fogkefe

s-l1600_2.jpg

A hagyományoshoz képest előnye, ha útközben mosunk fogat, vizesen összecsukva nem lesz fogkrémes a táskánk a lecsorgó víztől. Jól tudjuk, hogy szipi-szupi fejek ide vagy oda, egy alap fogkefével is ugyan olyan jól lehet fogat mosni.

[ITT] tudod beszerezni.

4, Fülhallgató tartó

s-l1600_3.jpg

A kép magáért beszél. Van vagy 10 féle színben. No more gubanc.

[ITT] tudod beszerezni.

5, Összehajtható kulacs (700 ml)

s-l1600_4.jpg

Az egyik kezünkbe a telefon nőtt bele, a másikba a vizes kulacs. A reptéri 700 forintos palackos víz esetén nem is csoda. Jó cuccok ezek, 500 forinttól kezdve 10000 forintig óriási a választék buta és okos kulacsok között. De maga az üveg elég sok helyet foglal, főleg ha üres. Ezért jár a pacsi az összehajtható kulacs feltalálójának. A kupak jól szigetel, nem ereszti a vizet!

[ITT] tudod beszerezni.

6, 3M-es füldugó

100005.jpg

Mindig ordít egy gyerek a repülőn, ez tény. A társaságban mindig akad egy horkoló tag, főleg ha este legurult pár sör. Sose tudhatod, hogy a szobádba mennyire szűrődik be a kinti zaj. Egy kirándulás pedig fizikailag fárasztó tud lenni, így fontos, hogy jól tudjunk aludni. Évtizedes tapasztalattal mondhatom, ami a kolesz tanulószobájából indult, hogy ez a legjobban szigetelő és legkényelmesebb fajta füldugó. 

!TIPP: Könnyen eltűnik, ezért gyorsan fogyó eszköz! Ebből is érdemes több darabot venni.

[ITT] tudod beszerezni.

7, Szemfedő

s-l500.jpg

A szemfedő és füldugó kéz a kézben járnak. Szintén előnyös a repülőn, és a szálláson is. Sose tudhatod, milyen tájolású a szobád. Lehet, hogy reggel 5-kor már a retinádat égeti a nap.

[ITT] tudod beszerezni.

8, Felfújható nyakpárna

s-l1600_5.jpg

Nem csak utazás alatt, de a tengerparton döglésnél is durván javítja a kényelmet. Sokféle nyakpárna létezik (habszivacs, merevítős stb.), de a felfújható foglalja a legkevesebb helyet.

[ITT] tudod beszerezni.

9, Gyógyszertartó

s-l1600_6.jpg

Néhány szem gyógyszer mindig legyen nálunk! Az alapok: többféle fájdalom- és lázcsillapító, hasfogó, görcsoldó, hányáscsillapító, ORS por, torokfertőtlenítő, orrspray, savlekötő, sebtapasz. Ha már pont kirándulás alatt kapunk el valamit, legalább enyhítsük a tüneteket. Gondolom, senki sem akar gyógyszertárat keresni, meg ügyeletre rohanni ilyen banális dolgokkal...
Ez a mini táska ráadásul tök jól néz ki!

[ITT] tudod beszerezni.

Ha tudni szeretnéd pontosan milyen gyógyszereket érdemes magunkkal vinni, a nagy gyógyszerlistás bejegyzésben megtudhatod. A cikkért KATT IDE!

10, Összehajtható táska

s-l1600_7.jpg

Miután elfoglaltuk a szállás nem visszük magunkkal az összes cuccunkat. Őszi, tavaszi időszakban jöhet jól, ha napközben túl meleg lenne. A kabátot, pulóvert belerakhatjuk, de akár a kulacsot, vagy egy óvatlan pillanatban  hirtelen megvásárolt szuveníreket tömegét. Estére, mikor lehül az idő, visszavehetjük a kabátot, és a belső zsebben összehajtva elrakhatjuk a táskát.

[ITT] tudod beszerezni.

+1 Compress Cube

A végére pluszként kerül fel ez a tétel, mivel meghaladja az 1000 forintos limitet. Ez az egyetlen rendszeresen használt, de drágább kellékem, amit szívesen ajánlok bármelyik utazónak.

s-l1600_8.jpg

A "packing cube"-okról korábban már volt szó. Felesleges extrának tartom, és akkor is csak nagy bőrönd esetében lehet létjogosultsága. Na, most ezzel szemben a kompressziós utazós táska nekem személy szerint nagyon bejött. Mivel a három napos utazásokra néhány póló és alsónemű kell csak, ezek pont beleférnek az Eagle Creek  legkisebb és legolcsóbb quater cube-jába. Az elv az, hogy szépen összehajtva belerakod a ruhákat, majd a dupla cipzár segítségével összepréseli az egészet. Az anyaga természetesen szakadásmentes. Meglepően sok térfogatot lehet vele nyerni, és ha túl kellene tömni a táskát, hogy beférjen a duty freeben vásárolt bor és sajt, legalább nem kell két térddel a hátizsáknak esni, hogy helyet nyerjünk. Ha meg pont a táska aljáról kellene valami, nem kell az összes ruhát ki-be pakolászni. Abszolút tudom ajánlani!

[ITT] tudod beszerezni.

!Megjegyzés: az Eaglecreek táskája 4490 forint, itthon boltban kapható. Nekem csak ezzel van tapasztalatom. A link alatt lévő típus 6000 forintért három különböző méterű táskát ad, de ennek a minőségéről nem tudok nyilatkozni. A leírás alapján ugyanolyan anyagból készült, így feltételezem, hasonló a kettő.

A fent említett kütyük az alábbi KIT oldalon találjátok összegyűjtve, ahonnan meg is tudjátok vásárolni!

Ti használtok egyéb filléres utazós kütyüt?

Ha további utazással kapcsolatos cikkeket szeretnél olvasni, kattints az [utazós tippek] gyűjtő oldalra, ahol összegyűjtve találod a korábbi cikkeket, és lájkold a blog Facebook oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr3514809182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mengyan 2020.01.12. 20:25:34

Sajnos nem nagyon szoktam utazni, legalábbis kikapcsolódás céljából. Időnként előfordul, hogy olyan sok munka van az ország olyan távoli részén, hogy nem éri meg hazajönni, ezért ott alszunk. Szépen lassan én is elkezdtem otthon hagyni dolgokat, amiket viszek, abból meg a lehető legkisebbet. Pl egy személyes kávéfőző, mert csak a kotyogós az igazi! :-D Vettem 50ml-es fogkrémet (és van egy 20-as is, azt úgy kaptam, állítólag volt vagy 120Ft), van egy utazós fogkefém, bicska módra becsukható, és megtaláltam nagyapám öltöny fésűjét, kb 10-12cm-es. Viszont nagyon keresek kis méretű szappantartót, és körömkefét. Az egész kb a gyógyszertartódnál kisebb (fele, 3/4-e) műbőr neszesszerben van, igaz, a körömkefe kiszorult. Olajos munkám van, muszáj a kefe, a folyékony szappan meg hatástalan, és a bőröm sem bírja csak a baba szappant. Táskának pedig a Dekában vettem egy szintén saját zsebébe visszacsomagolható sporttáskát (eredetileg edző cuccoknak). Még egy elhasznált, ezért kb eredetinél fele vastagságú kínai Sports habszivacs papucsot szoktam magammal vinni, lecserélni az acélbetkóst.

Vándorember · shorttrips.blog.hu 2020.01.12. 20:27:08

@mengyan: az egyszemélyes kávéfőző rendes kisméretű kotyogós? Vagy valami utazós kütyü ami gyorsan megcsinálja és tárolja a kávéd?

mengyan 2020.01.12. 21:05:39

@Vándorember: Naná, hogy rendes! :-D Mindössze 10 cm magas, egy normál méretű bögrébe bele is fér, csak azt már nem hordok, mert szokott lenni. Valami ilyesmi: www.konyhatizezercikk.hu/kotyogos-kavefozo-1-szemelyes-14579.html . Szokott lenni rezsó vagy gáztűzhely a szálláson. Eddig csak egyszer nem volt. Azóta hordom, mióta egyszer megkínáltak kapszulás kávéval. Hát olyan rosszat még életemben nem ittam.
süti beállítások módosítása