Utazós kellékek: a tökéletes nadrág utazáshoz!
2023. augusztus 01. írta: Vándorember

Utazós kellékek: a tökéletes nadrág utazáshoz!

Rendszeres utazóként az ember idővel elkezd törekedni arra, hogy minél praktikusabban, egyszerűbben, de közben lehetőleg stílusosan jelenjen meg az utazás alatt. Mivel a ruhatárunkat nem tudjuk magunkkal vinni, komoly választás előtt állunk pakoláskor, még ha csak három napra szeretnénk is csomagolni. Férfitársaimnak hoztam ezúttal egy darabot az utazós kellékeim közül. 

2644249567f6c7b6bbd561635eeb73a88681ab95-2000x3000.jpg

Akik már feliratkoztak a hírlevelemre, azok biztos olvasták a hosszú repülő utak túléléséről szóló tippjeimet. Ha érdekel a teljes cikk, akkor iratkozz fel, és pár napon belül küldöm neked is a privát cikket!

Az egyik sarkalatos pont – természetesen nem csak repülés alatt, hanem bármilyen hosszú út során – a kényelem. A cipőket nézve sikerült már kedvencet találni, erről nemrég olvashattatok is egy posztot. Egy kicsit tovább (vagy inkább följebb) tekintve, most a nadrágokról lesz szó.

e0f325a22986de027c8509d579681d7d1e91f419-2000x3000.jpg

Egy Short Trip alkalmával sokfelé megfordul az ember, így nem egyszerű a megfelelő szettet kiválasztani. Az egésznapos városnézésnél könnyű és kényelmes ruha kell, de este egy kellemes étterembe beülve szeretne az ember elegánsan kinézni. Aki pedig vevő a különféle aktív programokra, de közben nem mond nemet egy koncertre vagy színházra sem, ha a lehetőség adott (ahogy velünk is történt Barcelonában),

annak máris szüksége lehet legalább három nadrágra.

Márpedig a charter járatok szabályai és a pakolós lista sem engedi meg azt a luxust, hogy ennyi ruhát vigyünk magunkkal.

Milyen a tökéletes nadrág utazáshoz?

 

Legyen puha, kényelmes és rugalmas, mint egy sportnadrág. Legyen egyszerű, elegáns a szabása, hogy mindenhez passzoljon, de közben bárhol megjelenhess benne, akár egy alkalmi eseményen is. Az órákon át tartó egyhelyben ülés miatt rugalmas, gumis derekú kell, és természetesen ne gyűrődjön! Színben pedig a mindenhez passzoló sötét skáláról javasolt választani.

A Mr. Marvis-nál valamit tudnak!

 

A fenti kritériumokat erősen reklámozó Mr. Marvis holland férfiruha-márkának adtam egy lehetőséget, a nemrég közzétett amszterdami short trip során végül be is szereztem az egyik terméküket. Spoiler: mivel igencsak elégedett vagyok vele, ezért került bele az utazós kellékek tárházába.

screen_shot_2020-12-07_at_13_04_36.jpg

Röviden a cégről

 

A 2016-ban alakult holland márka célja a tökéletes (rövid)nadrág megalkotása volt. A másik fontos céljuk, a tökéletes minőség és a fenntartható ruhagyártás. Figyelnek arra, hogy megfelelő forrásból származó alapanyagokkal dolgozzanak, a minőségi és kézzel varrott ruhákat pedig tapasztalt varrók készítik, természetesen tisztességes munkakörülmények közt. A Portugáliában gyártott ruhák minden alapanyagának forrása a környékről származik, így törekednek a karbonlábnyomuk csökkentésére.

A divatirányzatuk a „slow” fashion, azaz időtlen és tartós stílus, olyan darabok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Mondhatni, örökre szólnak.

MR MARVIS Designed in Amsterdam, Handmade in Portugal from MR MARVIS on Vimeo.

Érdekes extra: ellentétben azzal, ahogy minden valamire való (nem fast fashion) márkánál megszoktuk, a Mr. Marvisnál nem jár pót gomb. Ha valaha szükséged lenne rá, csak írnod kell egy e-mailt és kipostázzák a hiányzó gombot. Így csökkentik a felesleges anyagpocsékolást.

The Easies, a legideálisabb utazós nadrág

 

Nem is vesződnék a másik öt nadrággal (főleg, hogy nem is próbáltam őket), mert anyagát tekintve a The Easies a tökéletes. Biopamut, poliamid és elasztán keverékéből áll, aminek köszönhetően minden irányban rettentő rugalmas, akárcsak egy szabadidő nadrág. A külső felülete, a szabás stílusa és a bokánál egyenesen végződő szárai miatt abszolút elegáns megjelenést tükröz. A derekat rugalmas gumipánt tartja, de pluszban egy belülről megköthető fűzővel is ellátták. Ebben lényegében tényleg úgy érezheted magad, mintha a kedvenc macinacidban ülnél a tévé előtt, de, ha felpattansz és felveszel egy inget, simán készen állsz megjelenni egy menő étteremben.

Extra: a jobb oldali zsebben egy plusz cipzározható belső zseb található, ahová biztonságosan elzárhatjuk az értékeinket. Hatalmas plusz pont, hogy viselés közben a gyűrődésnek egészen erősen ellenáll. (Nem 100%-osan gyűrődésmentes, de bármelyik egyéb típusú nadrágomhoz hasonlítva határozottan látható, hogy nem gyűjti úgy a ráncokat.) A mérettáblát nézve is látszik, hogy nem fast fashion-ről van szó, azaz a derék és a hossz méretét is megválaszthatjuk.

Ügyfélszolgálat

 

A termék támogatottsága igen komoly. Cserére és visszaküldésre is van lehetőség, de sajnos Magyarországról a postköltséget a vevőnek kell állnia. Viszont a fenntarthatóság jegyében termékjavítási szolgáltatásuk is van. (Fakulásra vagy kopásra nyilván nem érvényes.) Azaz, ha valami kellemetlen sérülés érné, ami még javítható, fel lehet venni velük a kapcsolatot.

31ee5d4acddb5a8072f3680adcb44478f24c7745-2000x3000.jpg

Ha vásárlás mellett dönt valaki, hagyatkozni kell az online méretekre, mivel egyelőre csak Hollandiában van márkaboltjuk. (Idén nyáron nyit az első bolt Hollandián kívül, mégpedig Münchenben.) Az amszterdami boltjuk egyébként elképesztően pazar, és az eladó srác nagyon értette a dolgát, mivel ránézésre, télikabátban megállapította a tökéletes méretemet.

Jó, jó, de mennyi az annyi?

 

Az Easies 109 €-ba kerül. Ezzel az árral a komoly márkák belépő szintjén van. (Levi’s, Ralph Lauren, Boss stb.) Tudván a beszámolóban elhangzott történetet, és a saját magam által tapasztalt minőséget, végül nem bántam meg, hogy rászántam ezt az összeget. Azt pedig majd látjuk, idővel hogy bírja a stapát.

További infókat a Mr Marvis honalpján találsz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr6618182381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása