Hova utazzunk 2021-ben? 7+1 különleges európai úti cél
2021. április 06. írta: Vándorember

Hova utazzunk 2021-ben? 7+1 különleges európai úti cél

Megérkeztek 2021 legjobb úti céljai

Tavaly hoztam nektek egy listát a legjobb európai nyaralós desztinációkról, így ez idén sem maradhat el. Bár a 2020-as év nyaralásai kudarcba fulladtak, érdemes inspirációt meríteni az előző évi listáról. Valóban kissé megkésve érkezett ez a 2021-es lista, de mivel csak most kezdenek nyitni az országok, emiatt pont aktuális lesz a téma.

1617716810823.jpg

A lista

 

Az European Best Destinations több mint 300 turisztikai irodával és az Európai Unió turisztikai úticélokat fejlesztő csoportjával karöltve minden évben közzéteszi ezt a listát. A legtöbb internetes hírportál, mint például a Forbes, előszeretettel hivatkozik az oldalra.

A 20 tagból álló lista meglehetősen hosszú, ezért szelektálva létrehoztam egy Short Trips-es verziót.

A dobogós résztvevők mellett a kevésbé közismert helyeket emeltem ki. A lista úgy állt össze, hogy mindenki találhasson magának kedvencet. Van itt kis és nagyváros, tengerpart, túrák, hegyek, völgyek, kultúra és pörgés is!

Nézzük azt a top 7-es listát!

 

1. Braga, Portugália – a 2021-es év győztese 

 

Bragát Portugália Rómájaként is emlegetik, mely Európa egyik legboldogabb városa. Ez akár már önmagában is bőven elég indok, hogy elutazzunk ide. Kis mérete miatt gyalogosan könnyen bejárható és rengeteg templomnak, monostornak ad otthont. Ezért is mondják, hogy ez az ország vallási központja. Ha már belebolondultunk a rengeteg régi épületbe, megannyi csodaszép park vár minket, ahol megpihenhetünk. Az esti bulizástól sem kell félni. Lisszabon és Porto után a harmadik legnagyobb portugál város fontos egyetemi központ, így (főleg a tanév alatt) tele van fiatalokkal emiatt rettentően pörgős és laza. A legfontosabb látnivaló a Bom Jesus do Monte, amit az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

via flickr, besttimetovisit

2. Róma, Olaszország – Az örök sláger

 

 Második helyen Róma áll, az örök város. Avagy az örök sláger. A várost gyakorlatilag a világ legnagyobb szabadtéri múzeumának is tekinthetjük. Azért van állandóan fent minden listán, mert aki egyszer már járt itt, az újra és újra el akar jönni. És hogy miért? Egy rövid bepillantásért nézzétek meg az egynapos római beszámolómat itt!

 

3. Cavtat, Horvátország – Teljes zen a tengerparton

 

Abszolút kikapcsolódásra vágysz? Csak a lábadat akarod lógatni egész nap a tengerbe, egy csodás, idilli környezetben, ahol senki se zavar? Irány Horvátország legdélebbi pontja Cavtat, avagy a horvát Toszkána legszebb kisvárosa! Tipikus, fenyőerdős horvát tengerpartja szerencsére néhány homokos szakasszal is bír. Az óváros pedig felér egy valódi időutazással. Ha valami okból kimozdulnál a zen állapotból, szerencsére egy köpésre van Dubrovnik.

cavtat-the-center-of-konavle-region-helicopter-aerial-shoot-of-cavtat-well-known-tourist-destination-near-dubrovnik-434-.jpgvia dubrovnikcroatia

 

4. Nagyszeben, Románia – A természet és a történelem találkozása

 

Erdély egyik fontos történelmi központja is felkerült a listára, melyet II. Géza királyunk alapított. Történelmi fontosságán kívül (csodaszép óvárosa van) fontos megemlíteni, a több mint ezer éves a borászati múltját is. Erdélyről beszélünk, szóval, ha bejártad a templomokat és a múzeumokat, irány a szebeni havasok és készülj fel egy csodaszép túrára a hegyekben! Csak győzd kiválasztani a legjobb útvonalat a számtalan lehetőség közül. 

1611752000.jpg

 

via ebd.com

 

5. Kefalonia, Görögország – Egy kevésbé tipikus görög úti cél

 

 Ha a görög szigetekről beszélünk, mindig Kréta, Zakynthos, Rodosz vagy Korfu jut eszünkbe. Az idei év kedvence Kefalonia lett. Egyértelműen a strandok szerelmeseinek ajánlott úticél. Érdemes körbejárni a szigetet, mert a temérdek híres tengerpartokon kívül (mint a Myrtos Beach, vagy a vörös homokos Xi Beach) találunk itt középkori várat, cseppkő- és egy meseszép tóbarlagot is, a Nimfák barlangját.

9344634826_f4fcd2f961_c.jpg

Myrtos Beach via flickr

 

6. Soča-völgy, Szlovénia – Csak az erdő és a hegyek? Itt a te helyed!

 

A fenntartható turizmus idei legjobb választása a Soča-völgy, mely a természetkedvelők mekkája. Rengeteg izgalmas túraútvonal van itt, melyek függőhidakon, kanyonokon, szakadékokon át vezetnek gyönyörű smaragdzöld folyók mentén. Vízesés, legelők, óriási hegycsúcsok, hegymászás, kajakozás, rafting, canyoning, ejtőernyőzés, siklórepülés, snorkellezés, táborozás, faházak… soroljam még? 

1612357937.jpg

via ebd.com

 

7. Capri, Olaszország – A sztárok kedvence

 

A hollywoodi sztárok kedvenc nyaralós célpontja Capri. Itt a legnagyobb esélyünk, hogy élőben is láthassuk egyik kedvencünket. (Emiatt viszont jóval drágább és „luxibb” a megszokottnál.) Régen se volt ez máshogy, hisz a császárok kedvenc üdülő szigete ez. Augustus császár óriási botanikus kertje is itt van, Tiberius pedig gyakorlatilag kisajátított egy egész barlang tavat magának, ez a Kék Barlang. A sziget természeti adottságai miatt gyönyörű, felkapottsága okán pedig sok luxusnyaralót láthatunk. A szigeten még egy libegő is van, amit a Monte Solaro tetejére visz fel. Az 5 csillagos kilátásért 12 eurót kell fizetni, de az edzettebbek egy jól kiépített úton is feljuthatnak.  

del-olaszorszag_csodai_capri-szigetevel_citromfesztivallal-napoly_dolcetravelutazas-8-768x510.jpg

via dolcetravel

Elhelyezkedése miatt kifogyhatatlan a látnivalókból és a programokból. Elég csak áthajózunk a kontinensre és egy köpésre vannak olyan helyek, mint Nápoly, a Vezúv, Pompeji, Sorrento vagy az Istenek Útja… és ezek csak a legfontosabbak voltak.

 +  1: Lofoten szigetek, Norvégia – Ha el akarsz bújni a világ elől

 

Eleged van az emberekből? Nincs az az isten, hogy tömegbe menj a vírus miatt? A lista utolsó helyén egy nem túl ismert hely áll, amire valószínűleg senki se gondolt volna - mivel valószínűleg még csak tudomásunk sincs róla. Szerintem ez a legkülönlegesebb az egész listán.

Az északi sarkkörtől északra lévő szigetcsoporton nyáron meglepően jó idő van. Elképesztő természeti csodáiról, állatvilágáról és igen, homokos tengerpartjairól, kristálytiszta vizeiről híres. A szigeteken lévő halászfalvak pontosan olyanok, mint a mesékben. A környéken hatalmas bicikli úthálózat van kiépítve, így aki nem akar túrázni vagy hegyet mászni, kevésbé megterhelő módon is folyathatja a nyálát a gyönyörű környezetre. A vadkempingezésre pedig ez az egyik legjobb hely. A legtöbb túra és expedíció Svolvær városából indul.

via futuretravel.com

 

Idén utaznál? Te melyik célpontot választanád? Írd meg kommentbe!

Ha kíváncsi vagy a 2020-as listára, itt találod!
Korábbi beszámolóimért kattints ide.
Ha pedig utazással kapcsolatos tippek, ötletek érdekelnének itt böngéssz.
A blog facebook oldalát pedig itt találod, kövess be bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr716491940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása