Transzfer, közlekedés kényelmesen és olcsón? Használj Ubert!
2019. május 19. írta: Vándorember

Transzfer, közlekedés kényelmesen és olcsón? Használj Ubert!

Fontos alkalmazások utazóknak

Elrepültél az áhított városba, de el kell jutni a szállásra? Messze van Lisszabonban a vár, a kijevi Csernobil múzeum, vagy csak távol a belvárostól sikerült szállást találni Berlinben? Félsz, hogy külföldiként lehúz a taxis? Vagy csak szimplán szeretnéd csökkenteni az utazásod költségeit? Használj Ubert!

uber_1.jpg

Bizonyára sokan ismerik vagy hallottak már az Uberről, főleg a fővárosunkban élők. De biztos vagyok benne, hogy még többen vannak azok, akik nem ismerik vagy sosem használták ezt a mobil alkalmazást. Bár én ismertem, sosem használtam, addig míg az egyik kiránduláson Peti barátom taxi helyett ubert nem hívott. Lássuk a következő, utazók számára elengedhetetlen mobilalkalmazást!

Mi is az az Uber? Múlt és jelen.

 

Röviden, ez egy közösségi taxi. Az alapötlet az, mint az itthon is jól ismert Oszkáré, csak éppen a városi közlekedésre fókuszálva. Lényegében az autóval közlekedők a szabad üléseiket felajánlhatják az azonos irányba tartó gyalogosok számára és az utazás költségeit elosztják. Így az autósnak olcsóbb lesz az egyébként is tervezett utazása és a gyalogos is hamarabb célba ér. Egy így mind szép és jó és főleg zöld!
Ez mára odáig fejlődött, hogy olcsóbb, gyorsabb és az utasok szemszögéből megbízhatóbb globális taxiszolgáltatás lett. Ennek egyik hozománya a Magyarországon, és főleg Budapesten végbement nagy háború a taxisok és Uber sofőrök között, amit a taxisok nyertek, hisz itthon ugye be lett tiltva ez szolgáltatás.

40834812504_0dfe369dd9_b.jpg

Hogyan használjuk, és miért jobb, mint taxit hívni?

 

Az Uber alkalmazását egyszerűen le kell tölteni a telefonra (Google Play vagy App Store), ami természetesen magyar nyelven is elérhető. Majd utasként regisztráljunk be, adjuk meg az adatainkat és a bankkártyánkat és kapcsoljuk be a helymeghatározást. Ezután a keresőbe jelöljük ki az úticélt és az app feldobja a közelben lévő sofőröket és a fuvar díját is! Egy okézás után a telefonon láthatjuk, hogy merre van az autónk, ami jön és felvesz minket. A fuvar végén visszajelezzük a sikeres utat, az Uber vonja le a kártyánkról a korábban jelzett összeget majd értékeljük a sofőrünket.
Láthatjuk, hogy minden sofőr 4,5 csillag feletti. Ez azért van így, mert a rossz értékeléseket kapó uber taxisokat a cég "kirúgja". Ezzel még megbízhatóbbá teszi a felhasználók számára a használatot.

1.jpg

A legnagyobb előnye, hogy a világ legtöbb városában (pontosabban fővárosokban és nagyobb régiós központokban) használható az idegennyelv ismerete nélkül, hisz a sofőr látja a foglalásunk úticélját. Biztosan nem tudnak átverni, mert az utazás árát előre látjuk, és még készpénzre se lesz szükségünk, hiszen a kártyánkról fogja levonni az összeget az Uber applikációja. Ráadásul a foglaláskor látjuk az autó márkáját, típusát, színét és rendszámát, így akár a legforgalmasabb főúton is könnyedén kiszúrhatjuk az értünk jövő járművet.

Mennyi az annyi?

 

Az árak országonként természetesen eltérőek, de a díjszabást az Uber felügyeli. Mivel egy taxitársasághoz képest sokkal kevesebb az üzemelési költsége a cégnek és a sofőröknek is, így a taxiknál sokkal olcsóbban, és a hiénákkal szemben pedig maximális biztonsággal használhatjuk ezt az utazási formát.

4 főre kijevi utunk során 70-80 hrivnya, Lisszabonban 7 euró volt egy-egy hosszabb fuvar a városon belül vagy épp a reptérre. Főleg négyfős kirándulások alkalmával megéri a taxizás, mert gyorsabb és kényelmesebb, mint a tömegközlekedés. És tényleg hangyányival drágább, mint négy darab menetjegy. És ha már taxizunk, akkor az Uber a legpraktikusabb és legolcsóbb opció.

Sok helyen használható, de nem mindenhol.

 

banned.jpg

Európán belül az alábbi országokban van betiltva az Uber: Dánia, Bulgária, Magyarország.
Részben tiltott Németországban (csak Berlinben és Münchenben megengedett).
Olaszország, Franciaország, Hollandia, Finnország az a négy ország, ahol az UberPop tiltott, azaz itt csak „hivatalos” Uber sofőrök dolgozhatnak. Londonban folyamatban van az Uber tiltása/korlátozása. (2019-es infók)

Kedvezményes első út!

 

Ha még nem használtad az Ubert, vagy újra beregisztrálsz új email címmel és új bankkártyával (például a Revolut vagy TrasferWise kártyával) akkor vagy használj meghívó linket ( https://www.uber.com/invite/50qnat) vagy az alkalmazásban a fizetés fülön használd a [50qnat] promó kódot és az első utad árából 5 euró kedvezményt kapsz!

Ha további utazással kapcsolatos cikkeket szeretnél olvasni, kattints az [utazós tippek] gyűjtő oldalra, ahol összegyűjtve találod a korábbi cikkeket és lájkold a blog Facebook oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr614805234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása