Short Tipp Februárra: irány Ciprus!
2024. január 17. írta: Vándorember

Short Tipp Februárra: irány Ciprus!

Februári utazásra van valami tipp? Őszintén szólva február a leghálátlanabb hónap az egész évben. Short Trip szempontjából sem egyszerű, de talán egy ciprusi út arra mindenféleképp jó, hogy megkóstoljunk mindenféle finomságot!

pexels-sergei-gussev-16537762-01.jpeg

Igen, ez a leghálátlanabb hónap, hiszen egész Európában ekkor van a leghidegebb, a karácsonyi hangulatot rég elfelejtettük, mintha tavaly lett volna. A melegebb régiókban azért a nappali 15-18 fokot elérheti a hőmérő higanyszála, ami már elfogadható hőmérséklet egy városi sétához. Na Ciprus pont ilyen! Szezonon kívűl vagyunk, szóval kevesebb lesz a turista és olcsóbbak a szállások is! Az indulási idők szuperek, teljesen ki lehet maxolni a hétvégét! És csak egy pénteki szabadságra van hozzá szükség! A hónap vége lett kinézve, szóval akár melegebb időre is nagy esélyünk lehet!

m4_d32_big.jpeg

Utazás

 

Időpont: február 23. (péntek) – február 25. (vasárnap)

Járat: Budapest – Páfosz– Budapest Ryanairrel.

Az indulási idő 5:50, így még a pékségek nyitása előtt a városban leszel és előtted lesz az egész nap. Visszafelé 17:30-kor indul a gép, így két és fél napod lesz a város felfedezésére. 

A retúr repülőjegy 30,500 forint. *Az alap kis hátizsák elég is lesz erre a három napra.

Szállás

 

Nem túl nagy a belváros és hamar bejárható, ezért opció lehet kocsit bérelni, hogy a környéket is megnézzétek Másik lehetőség, a szombati napon busszal átugrani a fővárosba Lárnakába. A szállásokat nézve vannak ezeketől is olcsóbbak, de elnézve ezeket én inkább ráfizetnék egy kicsit az alábbiakra:

  • Két fő esetén a COSea apartmanok közül a 112-est javaslom ajánlom 186€-ért*. Közvetelenül a tengerparton és közel a bulizós kocsma utcához.
  • Négy főre a Phaedrus Living egyik apartmanját ajánlom 55 négyzetméteres, szintén szuper lokalizációval a nyüzsgő belvárosban. Szép belső dizájnnal, ráadásul két hálószobás, két franciaággyal. 246€-ért nagyon korrekt!

*Az árak a poszt megjelenésekor aktuálisak a teljes időszakra és a teljes létszámra vonatkoznak. De geniussal még olcsóbb lehet!

Programok

 

Baráti társasággal is tökéletes hétvégi program, hiszen a híres Bar Street tele van jobbnál jobb bulizós helyekkel. A sziget híres a borkultúrájáról, ezért egy pincelátogatás és borkostolás szintén remek program. A szállások mellet pedig egy nagy területen rengeteg ókori rom és archeológiai helyszín található. Pár kilométerre tengeri hasadékok és öblök várják a túrázni vágyókat, illetve ahogy említettem a főváros alig egy óra busszal.

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr4518305237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása