Short Tipp Januárra: irány Puglia fővárosa Bari
2023. december 07. írta: Vándorember

Short Tipp Januárra: irány Puglia fővárosa Bari

Utazz el a tél közepén Olaszország déli végére!

Januárra egy általam már felfedezett helyszínt hoztam, ez pedig nem más mint az olaszországi Puglia régió fővárosa Bari! Ide repülj el egy hétvégére, ha jókat akarsz enni és mesés dolgokat szeretnél látni!

img_20191129_161231-effects-01.jpeg

Ha nincs még meg a karácsonyi ajándék, itt a tuti tipp: egy mesés élmény!

Miután leülepedett a karácsonyi beigli, nem érdemes otthon ülve tölteni a januári szürke és hideg napokat. Tökéletes indulási időkkel, egy nap szabadsággal tudsz elrepülni Bariba, úgy hogy három teljes napod lesz a város és környéke felfedezésére! Ha pedig ötleteket keresnél az utadhoz, olvasd át a Short Trip Bariban c. posztokat! Rengeteg érdekesség és szépség vár rád!

img_20191129_105344_1.jpg

Utazás

 

Időpont: január 19. (péntek) – január 21. (vasárnap)

Járat: Budapest – Bari– Budapest Wizzairrel.

Az indulási idő 5:50, így még a pékségek nyitása előtt a városban leszel és előtted lesz az egész nap. Visszafelé 22:00-kor indul a gép, így valóban három teljes napod lesz a város felfedezésére. 

A retúr repülőjegy ára 19 380 Huf, de tagságival csupán 11 640 Huf!  Az alap kis hátizsák elég is lesz erre a három napra.

Szállás

 

Nem túl nagy a belváros és hamar bejárható, ezért érdemes kocsit bérelni, hogy a környéket is megnézzétek (Arbelobello, Polignano a Mare, Matera). A parkolás miatt jobb a vasútállomás körül szállást foglalni.

  • Két fő esetén a My Place nevű apartmant ajánlom 186€-ért*. Jó lokalizációval és reggelivel az árban! (Ez biztos, hogy csak egy egyszerű müzlit, joghurtot és piritóst jelent.)
  • Négy főre a Sweet Life Luxury Apartment 70 négyzetméteres lakását ajánlom, szuper lokalizációval a nyüzsgő belvárosban. Szép belső dizájnnal, ráadásul két fürdőszobával, ahol a kanapé ágy is teljes értékű és kényelmes ágynak néz ki. Nagyon durva, mert vissza nem térítendő fizetés esetén csak 230€.

*Az árak a poszt megjelenésekor aktuálisak a teljes időszakra és a teljes létszámra vonatkoznak. De geniussal még olcsóbb lehet!

Programok

 

Ezúttal nem részletezném az ajánlott programokat, mert mi is pontosan három teljes napot voltunk Bariban. A posztokban mindent részletesen leírtam, érdemes követni az utunkat, az éttermeket és a Magda pékség ki nem maradjon! Az egyik legszebb kirándulásunk volt a hideg idő ellenére. Sőt baromi kényelmes is volt, mert nem volt sehol az a brutális turista tömeg.

Tipp: autót én a Locautonál béreltem, de erre az időszakra bárhol lehet 35-60 euróért autót kapni. Összesen 4 fővel a teljes pakk (repülő, szállás, autó) fejeként 40.000 forintra jön ki. Ez az út sem a pénzen fog múlni!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr4218275927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása