Short Tipp decemberre: karácsonyi vásár Nürnbergben!
2023. október 29. írta: Vándorember

Short Tipp decemberre: karácsonyi vásár Nürnbergben!

Kezdetét veszi a legújabb cikksorozatom, melyben hétvégi utakat, Short Trippeket ajánlok nektek. Decemberben még simán szólhatnak a HR-től, hogy benn maradt egy nap szabi, amit még idén ki kell venned. Mutatok is erre egy remek Short Trippet!

no_trips_3.jpg

Lassan már mindenki karácsonyi lázban ég. És ha karácsonyi vásárról van szó, kik a legprofibbak benne? Hát a németek! Nürnberget ajánlom a figyelmetekbe, mert a legjobb indulási időkkel 100%-ban ki lehet maxolni a hétvégét!

christkindlesmarkt_nuernberg4397_foto_uwe_niklas.jpg

Utazás

 

Időpont: december 16. (szombat) – december 18. (hétfő)

Járat: Budapest – Nürnberg – Budapest a Ryanairrel.

Az indulási idő 7:25, így 10 órakor már a főtéren keresheted a reggeliző helyet és előtted lesz még az egész nap. Visszafelé 21:20-kor indul a gép, így valóban három teljes napod lesz a város felfedezésére.

A retúr repülőjegy ára extrák nélkül 29.442 ft* (az ár jelenleg csökkenő tendenciát mutat!).  Az alap kis hátizsák elég is lesz erre a három napra.

Szállás

 

Forgalmas hétvégről van szó, így szűkösek a lehetőségek.

  • Két fő esetén az Ibis Hotelt választanám 239 €-ért*. A hotel lényegében a belvárosban van, hiszen az ablakból közvetlen rálátunk az óváros régi várfalára. Ráadásul reggelivel is kérheted a szobát, ha szeretnéd azt helyben gyorsan letudni.
  • Négy főre a GoHo Studio No30 100 négyzetméteres lakását ajánlom, mely még mindig csak pár perces gyalogtáv a belvárostól. Szép belső dizájnnal, hatalmas nappalival, ahol kényelmesen elfér mindenki. Az ára 533€*.

*Az árak  a poszt megjelenésekor aktuálisak a teljes időszakra és a teljes létszámra vonatkoznak.

Programok

 

Mivel egy héttel járunk karácsony előtt, így biztosra vehetitek, hogy csak kapkodni fogjátok a fejeteket, mert Bajorország második legnagyobb városában komoly karácsonyi programok várnak ránk.

  • Christkindlesmarkt: A világ egyik leghíresebb karácsonyi vására, amely a Hauptmarkton található. A vásáron több mint 160 standon árulják a karácsonyi díszeket, ajándékokat, élelmiszereket és italokat.
  • Kaiserburg: A város egyik legjelentősebb történelmi látnivalója, amely egy 11. századi vár. A várban múzeumok, kiállítások és egy kilátóterasz található.
  • Staatstheater: A város operaháza, amely számos előadást kínál egész évben.
  • Winterzauber: A város központjában található téli ünnepség, amelyen jégpálya, korcsolyapálya, szánkópálya és számos más program található.
  • További fontosabb látnivalók: állatkert, játékmúzeum, Albrecht Dürer háza, régi városfal és vezetett túra a falakon belül, Miasszonyunk templom, közlekedési múzeum, Ehekarussel szökőkút, Play Mobil Fun park és persze megszámolhatatlan mennyiségű kocsma és sörfőzde!

Ha szeretnéd a poszt megjelenése előtt megkapni a legfrisebb Short Tippeket, hogy véletlen se csússz le a szállásról vagy a repjegyről, akkor iratkozz fel a ITT Hírlevelemre! A feliratkozók pár nappal korábban értesülnek az ajánlatokról!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr918244375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása