Vivid kártya - bemutató és vélemény - 100 eurós bónusszal
2021. január 10. írta: Vándorember

Vivid kártya - bemutató és vélemény - 100 eurós bónusszal

Egy újtípusú cashback kártya - Utazós kártyák 7. rész

A népszerű neobanking forradalom egy újabb versenyzője a német Vivid. Ebben a cikkben erről a „feltöltős” kártyáról lesz szó magyar szemmel. Hogy mire jó és kinek lehet érdekes alternatíva. Rövid összefoglaló és vélemény a Vividről.

fc19b852-21ab-413d-a867-fb429af53c7b.png

Legutóbbi frissítés az új funkciók bemutatásával: 2021.10.23. - Super Deals, és Top UP Most 30 eurós Bónusszal!

Két évvel ezelőtt írtam először az utazós kártyákról. Melyből végül egy 6 részes cikksorozat lett, ahol bemutattam és összehasonlítottam, a mára már közismeré vált legnépszerűbb Fintech cégeket. (Revolut, TransferWise, Curve). Egyik kedvenc témámmá vált a neobanking, ezért ezt a cikk sorozatot szeretném tovább vinni. Ezúttal a Vivid kártyájáról lesz szó, ami sok dologban más irányt mutat a korábbiakhoz képest. Így összehasonlításokról most nem lesz szó.

137217249_734911857409626_2387535287766966672_n.jpg

Mi a Vivid esszenciája?

 

A Vivid egy német neobanking cég, ami már Magyarországról is elérhető, azaz mi is regisztrálhatunk és igényelhetünk fiókot és persze kártyát. A fókuszban a cashback, azaz a pénzvisszafizetés áll. A korábbi termékektől megismert mobil bankolás az alap, amit ötvöztek az üzletek akcióival, pontgyűjtésével vagy épp a visszafizetésekkel.  

A cashbacket viszont modernebb és izgalmasabb alapokra helyezték.

Nem pénz formájában, hanem az általunk kiválasztott cég részvényeiben kapjuk azt meg, pl. akár Tesla, Google részvényekben. Így a visszakapott „pénzünk” azonnali befektetéssé válik, az még tovább gyarapodhat. (Vagy persze csökkenhet, de a tőzsde már csak ilyen.) Ami csalogató, hogy akár 5-25%-ot is visszakaphatunk a vásárlásainkból! Az összegyűjtött részvényeket egyébként bármikor, akár azonnal pénzre is válthatjuk. Sőt már részvényekkel is kereskedhetünk. Friss cégként a felhasználó gyűjtés miatt, az újonnan regisztrálókat még több finomsággal csábítják.

  • 3 hónapos prémium tagság
  • Extra cashback lehetőségek 70 Euróig
  • Ingyenes fém kártya! (Visa)
  • 30 € regisztrációs bónusz!

137238156_845670029332315_8675737830741554299_n.jpg

Az alap funkciók

 

Regisztráció. A már ismert rendszeren alapszik. Letöltjük a mobil alkalmazást, beregisztrálunk (a személyi igazolványt kell lefényképezni) és azonnal aktív is a számlánk. Pénzt pedig nem kötelező feltöltenünk a regisztráció során. Ezután a bankkártyát ingyen igényelhetjük, de online vásárláshoz, fizetéshez azonnal használhatjuk a fiókunkat. És ez egy csilivili fém kártya, bizony! Ami nálam egy hét alatt meg is érkezett. Visa kártyát kapunk, ami a legújabb trendeknek megfelelően a hátulján nem tartalmazza a kártya és CVC számot. Így senki se tud visszaélni ezekkel az adatokkal, ha elvesztenénk. (A kártya adatai az alkalmazásban találhatóak.)

Deviza és fizetés. Euró a fő deviza, feltölteni is csak abban lehet, de több zsebet is létrehozhatunk a többi pénznemnek, akár forintnak is. Ezeknek a maximuma 40, előfizetés esetén akár 120. Ez biztosan elég mindenkinek. Itt tárolhatjuk az átváltott devizákat, fizetéskor pedig a megfelelő zsebből vonódik le az összeg. Ha nincs elég deviza, automatikusan váltja a Vivid, de ezt nyilván érdemes hétvégén elkerülni.

9b7a7297-9936-4d79-8da6-e45cae35c77d.png

Devizaváltás. Ez a megszokott banki középárfolyamon történik. Rendszeresen, de nem folyamatosan, nem másodpercenként frissül, mint például a Revolutnál, hanem inkább a TrasferWisehoz hasonlóan. Természetesen amikor a bankok zárva vannak, itt is ugyan úgy magasabb a váltás.

Az elmúlt napokban összevetettem az euró->forint váltást. A másik lila céghez képest a Vivid -/+ 0,20-0,5%-kkal váltott "rosszabbul". (Ez forintosítva 0,3-1 ft/euró különbséget mutatott csak, elég változó a különbség.) Viszont hétvégén a Vivid adott több forintot egy euróért, 0,5%-kal!

De mi az a bankközi árfolyam? A bankok gyakran kérnek egymástól kölcsön. Ekkor ők természetesen nem a fogyasztók számára elérhető, magas deviza eladási/alacsony vételi árfolyamon váltanak, hanem a sokkal kedvezőbb inter-bank rate-et használják. Ami nagyon közel áll a hivatalosan meghatározott középárfolyamhoz. A neobanking cégek a mindenkori középárfolyamhoz képest nagyon alacsony, kb. 0,1-0,5%-kkal váltanak többért. A bevételeiket a sok pici konverzión és az egyéb szolgáltatásaikon szerzik.

Egyenleg feltöltés.  Végre a banki átutalás mellett a bankkártyás feltöltés is elérhető, sőt akár Google Payen keresztül is...bár kicsit korlátozva. Havonta maximum 200 euró azonnali TopUp/feltöltés lehetséges. Ezen felül pedig marad a banki átutalás. Az utalás manapság legrosszabb esetben is 2-3 óra. De saját tapasztalat alapján jelenleg a Vividnél ez min. 1 munkanap! A Vivid fiókok közt természetesen ingyenes és azonnali az utalás. A többi jól ismert alapfunkciókat nem részletezem. (mobil alkalmazás, azonnali visszajelzések, ingyenes külföldi fizetés stb.)

Zsebek. A zsebfunkció igen bőséges és különleges! Több zsebet is létre hozhatunk, melyeken belül mindenféle devizát tárolhatunk. Sőt! Ezeket külön rendelhetjük hozzá a bankkártyához. Azaz, ha veszünk még egy kártyát, akkor külön, csak azt a kártyát hozzárendelhetjük egy bizonyos zsebhez, így abból csak azzal lehet költeni. Például a gyereknek lehet egy saját zsebe a számlánkon, ahonnan csak ő tud költeni. (Hacsak hozzá nem rendeljük a saját kártyánkat is.)
A zsebekhez hozzáférést adhatunk Vivid kontaktjainknak, ahova a baráti társaság közösen gyűjthet, befizethet vagy épp költhet. Például egy közös utazás alkalmával.

befunky-collage_1.jpg

A Vivid Prime lényeges és érdekes funkciói

 

  • Új regisztráció esetén 3 hónap prémium (Prime) tagsággal ajándékoznak meg. Az előfizetés ára egyébként 9,99 €/hó.
  • Havonta maximum 100 € visszatérítésünk lehet. (Ingyenes verzióban maximum 20 euró.)
  • Néhány népszerű online márkánál akár 10-20%-os cashbacket is kaphatunk. (Netflix, Spotify, YouTube, Prime Video, McDonalds, Lime, KFC)
  • 3% cashback EU-n kívüli éttermekben, bárokban.
  • 1% cashback minden egyéb EU-n kívüli vásárlás után.
  • 0,1% minden egyéb tranzakció után.
  • Havi 1000 €-ig ingyenes készpénz felvétel bármely devizában. (Ingyenes verzióban 200 euró.) Viszont az ingyenességhez, minimum 50 eurót kell felvenni!
  • Korlátlan valutaváltás, ingyenes verzióban is!
  • Champion Program: Két hetente kiválasztanak egy Győztest, aki a legtöbbet költötte abban a két hétben egy adott étteremben a „Dining Out”  kategóriában lévők közül. A következő két hétben a Győztes 10%-os cashbacket kap, abban az étteremben minden vásárlása után.img_20210110_105627.jpg
  • Vivid Service: appon keresztül történő Booking foglaláskor, illetve autóbérlés esetén, ha Vivid kártyánkkal fizetünk 10%-os visszafizetést kapunk. (Ingyenes csomag esetén 4 és 5%)
  • Részvénykereskedési lehetőség
  • további újabb funkciók megjelenése esetén bővül a felsorolás...

A meghívásos bónuszok, mert hogy több is van!

 

  1. Ha meghívó linken keresztül regisztrálsz, akkor amennyiben az első tranzakciódat legalább 20 euró értékben véghez viszed, 30€ bónusz üti a markod. Fontos, hogy amennyiben 30 napon belül elvégzed az első tranzakciódat! (7 napon belül írják jóvá a bónuszt!)
  2. Új regisztrálóként ingyen kapsz egy metál kártyát.
  3. Elindul a 3 hónapos ingyenes Prime próbaidőszak az előfizetéses funkciókkal és Cashbackkel.
  4. Mindkét félnek aktiválódik a Super Deals, mely 60 napig lesz érvényben. Amivel 70 euró cashbacket gyűjthetünk. Így most összesen 100 euró bónuszt kaphatsz!

Mi is az a Super Deals? Mert hogy ez az igazán izgalmas része! Éttermek, boltok, ruházati és elektronikai üzletekben elérhető átmeneti 10-15-20%-os cashback. Ezeknek az üzleteknek a listája 2-4 hetente frissül. Az itt kapható cashback 70 euró értékig érhető el.

2021. 08. 02.  Több hónapos tapasztal után elmondhatom, hogy nagyon sok itthon is elérhető nagy cég van már a Super Deals közt. Ezeknek a permutációi 1-3 hetente változnak, de 2-3 hét után mindig újra és újra visszatérnek. Csak néhány a legnépszerűbbek közül: Aldi, Lidl, Auchan, Coop, Shell, DM, Bauhaus, Müller, OBI, Ikea, Zara, Decatlon, Wolt.

A meghívó linkkért kattints IDE!

UPDATE: * A 30+70€-s bónusz egy átmeneti akció, ez alap esetben 5+50€. Jelenleg a nagyobb bónusz él, a hónap végéig biztosan. Ha netán máskor kerülsz az oldalamra a linket mindig frissítem, ha van új akció, de a arra kattintva kiírja az aktuális bónuszt.

Konklúzióm

 

A Vivid alkalmazása a régebbi termékekhez képest még gyerekcipőben jár. Egy fiatal cég révén ez nem is gond. Különlegessége a rengeteg pénzvisszatérítési lehetőség, amit részvényekbe kapunk, így egy jól megválasztott papírral tovább kamatoztathatjuk azt. 

Az ingyenes verzió viszont kissé harmatos. Hiszen csak meghívás után az ideiglenes Super Deals-szel, később csak a Champion program győzteseként tudunk visszafizetést szerezni, illetve most már bookingon történő fizetéssel, azt is maximum havi 20 euróig. A többi korábban említett funkció nem elérhető. Ami figyelemre méltó a többi céghez képes, hogy az ingyenes csomagban a valuta váltásnak nincs limitje, így utazós kártyának az egyik legjobban használható opció.

A havidíjas csomagban summázva 100 eurót profitunk lehet, ami elég korrekt az egyéb pénzvisszafizetéses, pontgyűjtéses kártyákhoz képest. Ezt, mint írtam, EU-n kívüli tranzakciókkal, online előfizetésekkel és booking foglalással érhető el (ha lejár a Super Deals), így nyugodtan mondhatjuk, a Vivid egy komoly utazós kártya!

Kinek ajánlott a Vivid?

 

4bdddd5a-bedf-4783-bd96-125ae248ec05.png

Jelenleg akik gyakran utaznak főleg EU-n kívülre, izgalmas és jobb megoldás lehet. Hiszen a Vivid ötvözi a Revolut legfontosabb, előre történő átváltását és zsebeit, a Curve cashback funkciójával. A határtalan váltás és az 1000 eurós ingyenes készpénz felvétel pedig kiemelkedően jó opció.
Most a felhasználó bázis növelése miatt bárki könnyedén bezsebelheti a 100 eurós bónuszt. Emiatt érdemes kipróbálni, lehet, hogy megtetszik a lila neobank.

További információk a Vivid honlapján.
Ha érdekel a többi utazós kártya, vagy új vagy a témában itt találod a korábbi cikkeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr3216379286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása