Utazós tippek: szálláskeresés
2019. március 19. írta: Vándorember

Utazós tippek: szálláskeresés

Avagy az én szálláskereső metódusom

Szállás nélkül nincs utazás. Sokszor a szállásfoglalás a legnehezebb és legtöbb időt felemésztő folyamat, de szuper helyeket lehet kifogni vagy remek árat találni, ha türelmes az ember. 

32943606783_69ec3bbd44_z.jpg

Ebben a cikkben a többség számára nem fogok újdonságot mondani, titkos, szuperolcsó ajánlatokat sem kaptok tőlem. Helyette a személyes tapasztalataimat, véleményemet és a mára kialakult szálláskeresési „algoritmusomat” osztom meg, és hogy szerintem melyik a legjobb szálláskereső oldal.

Tisztázzuk, milyen feltételek alapján keressünk szállást!

 

Az alábbi kritériumokat érdemes minden keresés előtt fejben összerakni. Ezzel rengeteg felesleges oldalmegtekintéstől kímélhetjük meg magunkat.

  1. Hány főre keresünk szállást?
    A 4-es a legjobb szám! Mi mindig négyen utazunk: szállás, taxi, éttermekben a leülés szempontjából a legideálisabb és a legolcsóbb is.

  2. Mennyit szánunk a szállásra?
    Ez pénztárca függő, de muszáj előre közösen eldönteni.

  3. Nem okoz-e gondot, ha egy szobában leszünk, vagy valakiknek kihúzható kanapén kell aludni?
    A legtöbb apartman négy férőhelyes szállását kínál, de sok helyen ez egy franciaágyas hálót és egy nappalit jelent kihúzható kanapéval. Ez utóbbi kényelmetlen tud lenni, de sokkal olcsóbb.

  4. A belvároshoz, állomáshoz, reptérhez való közelség fontos?
    Mivel városnézésre megyünk és esténként hosszúra nyúlhat a sörözés, így fontos számunkra, hogy se reggel, se este ne kelljen utazgatni a szállásig.
     54424790_1830919990342015_3238164792950652928_n.jpg
  5. Kell reggeli? Igen, kell!
    Két dolog miatt erősen ajánlom, ha van rá opció. Ébredés után egyből mehetünk enni, nem kell órákon át keresni a legmenőbb kávézót, amivel sok időt spórolhatunk. A reggeli kontinentális szokott lenni, így az egyél-amennyi-beléd-fér taktikával alapos feltankolás után simán kihúzzuk a napot késő délutánig. Ez olyan helyeken, mint például Svájc, ahol marha drága az élelmiszer, igen kedvezően hat a büdzsére.

  6. Mennyi időt akarunk eltölteni a szálláson?
    Volt olyan kirándulás, ahol tudtuk, hogy az éjszakai alváson kívül egy percet se leszünk ott, így egy 10 -es szoba elég volt. De amikor tudjuk, hogy délután haza megyünk lepihenni, olyankor csak nappalis apartmanokat nézünk.

  7. A be- és kijelentkezés időpontja fontos!
    A járatunk érkezését feltétlenül egyeztessük a bejelentkezésnél. Ha apartmanról van szó, érdemes felvenni a kapcsolatot, sok esetben rugalmasak tudnak lenni a szállásadók.

Hol kezdjük a keresést?

 

Nem lesz meglepetést, elsőnek a Booking-ot keresem fel. Próbálkoztam egyéb keresőkkel, de nehézkes a használatuk és mindig drágábbak. Néhányszor kipróbáltam az összehasonlító szálláskeresőket is, de mindig a Bookingot dobta ki a legolcsóbbnak. Cserébe nehezen kezelhető, arcba tolakodó, ide-oda dobáló honlapok tengerébe merülhettem el. Ráadásul ez a legtöbb szállással rendelkező oldal. 

 

Teljesen magyar nyelvű, a szállásról mindig megkapom az összes információt és szuper, hogy sosem egy szobáról tesznek fel képet, hanem pontosan arról, amit foglalni készülünk. (Nálam idáig mindig így volt.) A felhasználói visszajelzések pedig relevánsak. Ami szintén mellette szól, az a térképes szálláskereső funkció és a távolság a központtól-szűrés. Én gyakorlatilag mindig ezekkel keresek szállást.

Mivel bármikor merülhet fel probléma a foglalás, fizetés kapcsán, a Booking nagysága az, ami a felhasználók számára magas szintű biztonságot nyújt. 

warning.jpg

Fenntartások

 

Soha ne higgy elsőre egyik szálláskeresőnek sem!

A piros felkiáltó jelek és kiemelések a legnagyobb kamuk! Nem ez a legkeresettebb, nem ez az utolsó szoba és nem, nem éppen most foglalja a szobádat másik 15 ember. Az ilyen típusú átverős, az emberre nyomást helyező reklámokat a jogszabályok kezdik kiszorítani. Ezért már alig találkozunk ilyennel. Köszönjük a törvényhozóknak! A szállás újra felkeresése vagy az inkognitó ablakban való kereséstől nem lesz se olcsóbb, se drágább a szoba.

A második kör!

 

Megvan a kiszemelt szállás és mindenkinek tetszik? Remek! Ezután két kört szoktam még futni.

Egyrészt lecsekkolom a szállásadó saját hivatalos honlapját. Előfordulhat, hogy a Bookingon már nincs szabad szoba, de a saját honlapon még találni. Illetve az is lehet, hogy olcsóbban tudsz foglalni a hivatalos oldalon.

Másrészt ott az Airbnb. Az előnye, hogy sok apartman kizárólag ezt az oldalt használja, így itt olyan szuper, különleges kégliket találni, amit máshol nem. Az árakat tekintve gyakran lekörözni a Bookingot. A kijevi lakásunk, amit Bookingon találtam, az Airbnb-n 4000 forinttal volt olcsóbb. De például a brnói szállásunk már drágább volt itt.

A korábban népszerű meghívásos bónusz és kredit gyűjtés az Airbnb-nél megszűnt, így kedvezményeket már ne keressetek sehol.

airbnb-3399753_960_720.jpg

 

Miért használd a Short Trips Booking keresőjét?

Az oldalsávban és a bejegyzések végén is megtaláljátok a Booking keresőjét. Ezek egy partnerprogram részei, azaz nem célzott hirdetések.
Ha egy cikk miatt kedvet kaptok vagy épp utazást terveztek használjátok a blog oldalán található bármelyik Booking linket vagy keresőt.  Amennyiben így foglaltok, úgy tudjátok teljesen ingyen támogatni a blogot, hogy ez nektek semmibe sem kerül! A Booking nem fog magasabb árat adni, sőt a Genius kedvezményeteket is ugyan úgy megkapjátok! 

Ti hogy szoktatok szállást foglalni? Van bevált módszer vagy oldal? Kommentbe jöhetnek az infók!

Ha további utazással kapcsoltok cikkeket szeretnél olvasni, kattints az [utazós tippek] gyűjtő oldalra, ahol összegyűjtve találod a korábbi cikkeket. És ha tetszett a cikk, kérlek segítsd egy megosztással!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr5614690248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása