Extra utazós kártyák: Plus, Prémium és Metál Revolut 6. rész
2020. február 05. írta: Vándorember

Extra utazós kártyák: Plus, Prémium és Metál Revolut 6. rész

Rövid bemutató a havi díjas Revolutról

Egy korábbi cikksorozatban bemutattam a leggyakoribb utazós bankkártyákat, amiket ha ügyesen használunk, sokat tudunk spórolni a külföldi utazásaink során. Mindegyik cég ingyenes kártyával hódít, azonban aktív használat mellett előbb-utóbb szembesülhetünk az ingyenesség hátrányaival. Hogy mit tud a Revolut havi díjas kártyája? Az alábbi rövid összefoglalóból kiderül!

 revolut-cards.jpg

A cikk 2021 02. 05. lett utoljára frissítve!

Az elmúlt évben akkora fejlődésnek indultak a fintech cégek és a neobanking szolgáltatások, hogy már nem csak utazáshoz kiváló segítők, hanem a mindennapokban is kezdik kiszorítani a hazai bankokat. Mint arról szó volt, minden ilyen cég alapvetően ingyenesen elérhető. Nem is érhet minket „gond”, ha alaposan utána nézünk az ingyenesség feltételeinek, a limiteket betartjuk és nem várunk el semmilyen extra szolgáltatás. Akiknek ez azonban kevés, havidíj ellenében prémium ügyfelekké válhatnak, és szinte határtalan támogatást kapnak, rengeteg hasznos extra szolgáltatással.

Előzmények

 

Még új a téma? Nem tudod, milyen pénzt vigyél a nyaralásra? Forint, euró vagy deviza? Készpénz vagy bankkártya? Tudni szeretnéd, hogyan spórolhatsz azt utazásaid során? Vagy csak eleged van a hazai bankok túlárazott szolgáltatásaival? A cikksorozat korábbi részeit elolvasva szélesebb képet kaphatsz!

  1. 1. rész: Hogyan fizessünk egyszerűen és olcsón külföldön? – Általános tudnivalók.
  2. 2. rész: TransferWise – Tölts, válts, küldj fogadj és költs!
  3. 3. rész: Revolut – A legnépszerűbb utazós kártya
  4. 4. rész: Curve – Egy kártya mind felett!
  5. 5. rész: Curve Black – havidíjas Curve kártya előnyei
  6. 6. rész: Prémium és Metál Revolut.

img_20190203_180559.jpg

Mi is az a Prémium Revolut?

 

Már négy kártyát is kínál a Revolut. Az ingyenes alap mellett egy plus, egy prémium és egy metál csomagra is előfizethetünk, melyek rengeteg extrát nyújtanak. Az igénylése roppant egyszerű, az applikációban az "Irányítópult" menüpontra kattintva fent találjuk a "Váltás magasabb szintre"  feliratot, ahol eldönthetjük hogy a Prémium vagy a még magasabb Metál szintre ugrunk.

A Plus havi 1200 forint, Prémium kártyát havi 2500 forintért, Metál kártyát pedig havi 4200 forintért igényelhetünk.

revolut_premium_cards_1440_1080.png

Revolut Plus extrái - 2021-es év újítása

 

  • Néhány hónapja került bevezetésre a legolcsóbb csomagjuk a Plus, 1200 forintos havidíjért.
  • Ingyenes kártya kézbesítés.
  • Non-stop ügyfélszolgálat.
  • Revolut Junior kártya.  Az "ingyenes előfizetés" esetén egyet, míg a Plusnál már 2 db ingyenes személyre szóló kártyát rendelhetünk, amit 18 év alatti gyermekünk használhat. Így már a kicsiknek is lehet hivatalos Revolut kártyájuk. Ezzel pénzügyi tudatosságra nevelhetjük őket. Ez a kártya a saját accountunkhoz van rendelve, így zsebpénzt már nem a zsebbe kell csúsztatni, és nyilván minden tranzakciót láthatunk a nagyobb biztonság érdekében.
  • Jegyvédelem: akár évi €1000 visszatérítést is kaphatsz az elmulasztott eseményekre váltott jegyek után.
  • Visszaküldési védelem: A vásárlás után 90 napig, ha a kereskedő nem akarja visszavenni a vásárolt termékeket visszatérítést kaphatsz.
  • Széf, mint betéti megtakarítás. A széf régóta jelen van az appban. A nagy újítás, hogy már az európai ügyfelek is "leköthetik" ide a pénzüket, amire évi 0,4%-os kamat jár!  

 

Nézzük mit kapunk a havidíjunkért cserébe Prémium és Metál esetén!

(A Metál csomag magasabb extráit külön kiemelem!)

  • Limit nélküli deviza váltás
    Az ingyenes verzióhoz képest, ahol havonta maximum 1.850.000 forintot válthatunk át más devizára, ez mindkét csomag esetében korlátlan lesz.
  • Készpénzfelvétel
    A havi ingyenes készpénzfelvételi limit nagyobb lesz.
    Prémium esetében: 150.000 ft/hó.
    Metál esetében: 300.000 ft/hó.
    (Forint vagy azzal egyenértékű deviza.)
  • Korlátlan nemzetközi átutalás, és egy ingyenes SWIFT utalás.
  • Biztosítások: ingyenes külföldi egészségbiztosítás.
    A standard csomagban napi 1 euróért köthetünk utasbiztosítást, míg előfizetéssel ingyen biztosítva leszünk minden külföldön eltöltött napunk alatt. Az alkalmazás a gps jel alapján érzékeli, ha elutazunk és automatikusan elindítja a biztosítást. (Egyhuzamban maximum 40 napig érvényes.)
    Metál: téli sportokra is érvényes, személyi felelősség biztosítást és autóbérlési önrészt is tartalmaz.
  • Poggyász és járatkésés biztosítás
    4 órás késés után 80 font, majd minden megkezdett óra után újabb 80 font, maximum 320 fontig.
  • Elsőbbségi ügyfélszolgálat
    Ha problémád vagy gondod van hamarabb jutsz live agenthez, akitől (elvileg) hamarabb kapsz segítséget.
  • Exkluzív dizájnú kártya
    Prémium esetében: ezüst, asztroszürke vagy rozéarany kártyát igényelhetsz.
    Metál esetében: egy exkluzív ezüst, asztroszürke, fekete, rozéarany vagy arany színű 18 grammos acél kártyát kapsz!
    revolut-metal-large.jpg
  • Egyszer használatos virtuális kártya
    Online vásárláshoz a legnagyobb biztonságot az egyszer használatos virtuális kártya adja. Melynek lényege, hogy minden vásárlás után azonnal törlődnek a kártyaadatok (kártyaszám és cvc kód), és minden újabb vásárláskor újabb és újabb számokat kapsz.
  • LoungeKey-belépő
    Belépőt vehetsz a reptéri VIP várótermekbe 9000 forint/fő áron.
    Metál csomag esetén egy ingyenes belépőt is kapsz!
  • SmartDelay - Késik a géped? Ingyen pihenhetsz a Lounge-ban!
    Vadonatúj prémium funkció a Smart Delay. A reptéri várók menüpontban kell megadni a repülőgéped járatszámát. Ha több, mint egy órát késik, ingyenesen igénybe vehetők a reptéri VIP várók.
    Prémium esetében plusz egy főt vihetsz.
    Metál esetében plusz három főt vihetsz magaddal.
  • Extra fizikai kártya
    Több aktív fizikai kártyád is lehet.
  • Széf: itt már évi 0,5%-os kamatot kapunk. Metál esetén 0,65%.
  • Pénzvisszafizetés csak Metál csomaggal. Ha a Metál kártyával vásárolsz, Európában 0,1%, Európán kívül pedig 1% pénzvisszatérítés üti a markod minden kártyás fizetés után, bármelyik támogatott pénznemben, beleértve a bitcoint, a litecoint és az ethert is.
  • Concierge „Ismerd meg új pénzkezelési módszerünket, amely itthon és külföldön is jól működik. Nívós segítséget nyújtunk a szállás- és repülőjegy-foglalásban, exkluzív eseményekre juthatsz be velünk, és még sok más előnnyel élhetsz.” Szintén csak Metál előfizetés mellé jár ez az extra. Ez elvileg egy exkluzív személyre szabott segítségnyújtó feature. Személyes tapasztalatom nincs vele. De a visszajelzések alapján gyengén muzsikál a dolog.  Sokszor nem tudja a funkcióját ellátni, egyéb dolgokra hivatkozva nem ad infót, szinte mindig drágább megoldásokat ad, mintha saját magad gugliztál volna a dolgokra.
  • Vásárlásvédelem, visszaküldési védelem, jegyvédelem, kedvezményes készülék biztosítás. (A két előfizetésnél a biztosított összegek határa a különbség.)
  • Revolut Junior: prémium esetén 2, metál esetén 5 Junior kártyát kérhetünk a gyerekek számára.
  • Jutalék mentes tőzsdei ügyletek. Prémium esetén havi 8, a drágább csomagban viszont korlátlan ügyletet végezhetünk.

Összegzés:

 

A blognak és természetesen elsősorban nektek köszönhetően kaptam egy ideiglenes Prémium előfizetést. Az elmúlt 1 év tapasztalata alapján a készpénzfelvétel volt a legnagyobb extra számomra, illetve a kirándulások alatti utasbiztosítás. Ezen kívül az online vásárlásokhoz mindig ideiglenes virtuális kártyát használtam, ez valóban extra biztonságot nyújt. A többi kiegészítésre (szerencsére) nem volt szükségem.
Meg kell hagyni, hogy a versenytársakhoz képest a Revolut egy nagyon komplex és kényelmes csomagot rakott össze. Külön öröm, hogy nem hagyják magukra az előfizetőket, újabb és újabb extrákkal bővül a repertoár.

Verjük a foghoz a garast!


Rendszeresen külföldre járóknak (legalább havonta) abszolút megéri a Prémium előfizetés.
- Gyakran utazóknak, ha csak a számoknál maradunk és havonta kinullázuk a kp felvételt, már nem sok „ráfizetés” kell egy prémium kártyához, cserébe sok-sok extrát kapunk, ami egy év távlatában könnyen pluszos is lehet főleg a sok-sok biztosítással. Nekik is érdemes lehet elgondolkodni rajta.
- A Metál viszont nyilvánvalóan a „nagykutyáknak” való. A több készpénz nem rossz, de ennél a csomagnál szerintem csak a "metál érzést" kapjuk a pénzünkért. Aki szereti a csillogást, egy ilyen trendi és egyedi kártyával biztos öröm a fizetés bármelyik kasszánál!
- Ritkán utazóknak, árfolyam bűvölőknek, vagy csak hazai használatra természetesen az ingyenes kártya a praktikusabb választás. Érdemes mérlegelni, de döntsétek el ti, hogy szükség van-e rá!

Akik használják a Prémium csomagot, mik a tapasztalatok? Nektek megérte előfizetni? Írjátok meg kommentbe a véleményeteket ezzel kapcsolatban!

Ha még nincs Revolut kártyád, de szeretnél igényelni, vagy kipróbálnád az előfizetést, akkor használd az alábbi linket. Ha ezen keresztül igényled az első fizikai kártyádat ingyen kapod!

MEGHÍVÓ LINK

 További fontos részletek az előfizetéssel kapcsolatban:
https://www.revolut.com/en-US/legal/premium-and-metal

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr8815453464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása