Extra utazós kártyák: Curve Black (5. rész)
2019. július 25. írta: Vándorember

Extra utazós kártyák: Curve Black (5. rész)

Rövid bemutató a havi díjas Curve-ről

Egy korábbi cikksorozatban bemutattam néhány utazós bankkártyát, amiket ha ügyesen használunk fel, sokat tudunk spórolni a külföldi utazásaink vagy épp online vásárlások során. De természetesen a spóroláson kívül szerintem sokkal fontosabb az a biztonság és rugalmasság, amit ezek a kártyák nyújtanak. Szerencsére az összes cég kínál havi díj mentes megoldást, azonban akadnak olyan felhasználók, akiknek az ingyenes kártyához tartozó korlátozások már nem elegendők. Így ebben a rövid összefoglalóban a Curve Black-et szeretném bemutatni.

curve-card.jpg

Ha még új vagy az utazós bankkártyák témájában, javaslom az erről írt cikksorozat átfutását. Ha viszont tudod miről van szó, de számodra ismeretlen a Curve kártyája, a róla szóló bemutatót javaslom átnézésre.

Mi is az a Curve Black?

 

Alapvetően három kártyája létezik a brit cégnek, a Blue, a Black és a Metal. A Blue a már korábban [ITT] bemutatott alap kártya, mely teljesen ingyenes, havi díj mentes bankkártya. Aki alkalomszerűen fizet kártyával, és évente egy-két esetben jár csak külföldön, annak tökéletesen megfelel az alap kártya. A Metal kártyáról csak rövid említést fogok tenni, mert sajnos a prémium fém kártyát csak Egyesült Királyságbéli lakosok igényelhetik.

A Curve Black a havi díjas kártyájuk kiterjesztett limitekkel és jó pár egyéb extrával. Ezt az alkalmazásban a "Crads" -> "Manage your Subscription" menüpont alatt igényelhetjük. A havi díja 9,99 euró. Az igénylés menete hasonlóan történik, mint a Blue-nál, megadjuk, hogy melyik kártyáról vonja le a havi díjat, majd a postacím elfogadása után 5-10 munkanapon belül küldik az új fekete kártyát. Ha korábban nem történt biztonsági ellenőrzés, ezt most biztos megejtik. Átirányítanak egy másik oldalra, ott le kell fényképezni és feltölteni a személyi igazolványunkat, majd egy szelfit kell lőni a telefonunkkal és készen is vagyunk.

screenshot-2019-07-15-at-19_25_03.png

 

De nézzük is, mivel tud többet a Black!

 

  • Az alapkártyához képes a napi, havi és éves limit sokszorosára nő, az éves például akár 1,4 millió £ is lehet.
  • Állandó 1%-os azonnali visszafizetést kapunk Curve Cash pontokban három általunk választott cégtől. Pl.: Lidl, Tesco, Aldi, Shell, eaysJet, H&M, booking.com stb. (100 pont = 1 £)
  • 200 font helyett havonta 400 font értékig vehetünk fel készpénzt ingyenesen más devizában. Efelett 2 font vagy 2% a felvételi díj.
  • 500 font helyett *korlátlanul, díjmentesen fizethetünk külföldi devizában (azaz, ha konverzió történik a Curve által) a jól ismert alacsony bankközi árfolyamon. Hétvégén és ünnepnapon mivel "árfolyam csend" van, mint minden létező intézetnél és váltónál,  egy minimális váltási díj van. Ilyenkor dollár, euró és font esetében 0,5%, egyéb devizák esetében 1,5%-os a váltási díj. De egy pénteki kápé felvétellel ez könnyen megúszható.
  • Az előfizetés időtartalma alatt az egész világra kiterjedő utasbiztosítást kapunk. (*Az alábbi országok lakosai számár elérhető: UK, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Németország, Portugália.)
  • Az előfizetés időtartalma alatt 800 font értékig készülék biztosítást kapunk. (*Az alábbi országok lakosai számár elérhető: UK, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Németország, Portugália.)

A jól ismert Back In Time funkció és a havi 10 alkalmas, napi maximum 200 font értékig terjedő saját devizában történő ingyenes készpénz felvétel változatlanMint az alap kártyát, ezt is csak MasterCard vagy Visa főkártyával lehet élesíteni.

Sajnálatos módon a magyarországi lakosokra jelenleg nem terjednek ki a biztosítások. Így a fent említett országokban lakcímmel rendelkezők számára lehet elsősorban megfontolandó ajánlat. Itthon azok számára lehet jó alternatíva, akik havi szinten utaznak külföldre vagy rendszeresen, nagyobb összeget fizetnek devizában, és emiatt szükségük van a korlátlan váltásra.

*Korlátlan: Black előfizetéssel, verifikált felhasználóként havi maximum 120.000 font forgalmunk lehet, ami nagyjából 43 millió forintnak felel meg. Ezt azért nem sokan tudjuk átlépni.

Fontos! Amint változás lesz a feltételek közt és Magyarországra is kiterjesztik a biztosításokat (amire jó esély van), mind ebben a cikkben, mind a facebook oldalon jelezni fogom, hogy senki se maradjon le!

travel-money.jpg

A Curve Fair Use Policyje. És a Curve FAQ-ja.

Ha nem akarsz lemaradni a további utazással kapcsolatos tippekről, kövesd a Facebook oldalt!
És ha tetszett a cikk, kérlek segíts egy megosztással!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr7314973708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása