Long Trip a Seychelle-szigeteken: Mahé 10 legszebb strandja - 2. rész
2021. december 01. írta: Vándorember

Long Trip a Seychelle-szigeteken: Mahé 10 legszebb strandja - 2. rész

Mahé, a strandok királya

Egy Seychelle-szigeteki nyaralásról mi más juthat az ember eszébe, mint megannyi szebbnél-szebb egzotikus tengerpart. Azt hinné az ember, hogy egy ekkora sziget nem hozhat túl sok újdonságot, de meglepő módon szinte minden partszakasz más és más. A változatos partok közül biztos mindenki talál a kedvérevaló beachet. Csak győzzük naptejjel!

 img_20210510_120650-01.jpeg

Folytatódik a Mahén töltött egyhetes long trip beszámolója. Az előző részben az utazással kapcsolatos információkat és tippeket olvashattátok, a második részben pedig jön a lényeg, hogy miért is olyan varázslatos ez a hely.

A Seychelle-szigetek a végtelen nyugalom, napsütés és a megszámlálhatatlanul sok meseszép trópusi tengerpartok paradicsoma. 

Mahén nagyjából 48 beach található. Ebből mi egy hét alatt jó, ha tízet tudtunk megnézni. A változékony idő miatt igazi strandolást pedig 4-5 helyen sikerült csak véghez vinni. Panaszra azonban egyáltalán nem volt okunk, a "tízes listánk" igen változatosra sikerült.
*A lista nem rangsor, csak a látogatásunk időrendiségét mutatja.

A teljesség igénye nélkül jöjjenek az általunk meglátogatott strandok, partszakaszok!

1. A szállásunk "partja"

 

Az első hely nem is "hivatalos" strand. A térképen nincs külön feltüntetve, de ahogy azt korábban említettem, az egész sziget egy végtelen strand, így ez is tökéletes a strandoláshoz. Egy öböl homokos, hosszú, lassan mélyülő partszakasza ez, ezért a tenger nyugodt és a sok belógó fa teszi kellemesen árnyékossá a partot. Nem szemetes, nem hínáros és itt rajtunk kívül nem sok emberrel találkoztunk.

Katt a többi képért a galériára!

Itt található: Anse A La Mouche

2. Grand Anse Beach

 

Ha a nyugati parton haladtok egy pár percre érdemes itt megállni. A főút kanyar menti partszakaszát úszásra nem ajánlom, mert nagyon vad és hullámos a tenger, de épp emiatt támad olyan érzése az embernek, mintha Tom Hanksként épp most élte volna túl a hajótörést. A legszebbek közt tartják számon. 

Itt található: Grand Anse Beach

3. Port Launay - Ha éhesek vagytok, ide gyertek!

 

Szintén egy öbölben található, emiatt a víz lassan mélyül és rendkívül nyugodt. Az egyik luxus szálloda itt áll, ezért akad még egy-két extra is. Családosoknak szuper, vízi biciklizni és csónakázni is lehet. A parton a helyiek gyümölcsöket és friss kókuszt árulnak. Csak okosan, nagyon magas áron kínálják, alkudjátok le minimum a felére! Azonban Port Launay fénypontja a Tasty Corner Fast Food.

img_20210507_122512-effects.jpg

A Tasty Corner Fast Food az egész sziget, beleértve a fővárost is, legfinomabb, legolcsóbb, és legmenőbb Fast Food Truckja! 

De nem hambival meg hot-doggal, hanem igazi helyi kajákkal, frissen facsart gyümölcslevekkel és nagyon jó fej tulajokkal. Természetesen a nagyi a főnök, aki a családtagokkal szigorú, de a vendégekkel egy cukorborsó. Ezt vétek kihagyni! Ha közelebb lett volna hozzánk, biztos, hogy minden nap itt eszünk.

Itt található: Port Launay

4. Baie Ternay Beach - Vadrezevátum

 

A Baie Ternay Marine Nemzeti Park strandja volt a következő célpont. A vadrezervátum és kutatóközpont egykor igen népszerű és csodaszép célpont volt. Hogy mikor és mi történt, azt nem sikerült kiderítenem, de mára teljesen elhagyatott, és a dzsungel gyorsan vissza is vette az uralmat. A romos épületek és ami megmaradt belőle a Lost c. sorozat helyszíneit juttatták az eszembe. Kocsival a térképen látható út legvégéig mehetünk. Onnantól egy ötszáz méteres betonút visz a partra. Az úton végig milliónyi vörösrákkal találkozhatunk. A betonút után még jön egy 20-30 méteres séta a dzsungelben és már meg is érkezünk vízhez. Homokos partja alkalmatlanná vált a snorkelezésre, a növényzet pedig egészen a vízig benőtt. Itt inkább egy amolyan „túlélésért-való-küzdelem” hangulat érezhető, de persze ennek is megvan a maga bája.
A legnyugatibb pontra most is eltéved néhány turista, de a régi pompának már se híre se hamva. Snorkelezni és búvárkodni sokan járnak ide, de csak hajóval lehet eljutni jó helyekre.

Itt található a vadrezervátum partja.

5. Sunset Beach - Az eldugott kincs

 

Csak annyit tudok mondani erről a helyről, hogy egész Mahén ez volt a kedvencem! Közel a sziget legészakibb pontjához található ez az apró, alig 200 méteres szakasz.  Egy igazi gyöngyszem, finom homokos parttal gyönyörű, magas pálmafákkal. A strandot két szélén hatalmas sziklák foglalják keretbe. Igazi instagramos helyszín. Nehéz leírni, a fotók sem tudják tökéletesen visszaadni a hely varázsát. Viszonylag hamar mélyül, nagyok a hullámok, emiatt „élménymendencés” a víz. De nem veszélyes szakasz.

Katt a többi képért a galériára!

Itt található a legszebb strand.

6. Anse Royale

 

Másfél kilométer hosszú, az az igazi strandolós fajta. Az északi pontján van egy kis sziget, ahová könnyen át lehet úszni. A víz nyugodt, de kicsit szeles a hely. Néhány bár és étterem is található itt. Mi a Cafe Kreolban ettünk egy sütit, mivel ezen napon esős volt az idő. De se kávét, se cappuccinot ne kérjetek… A partot végig alacsony bozótos fedi. Verőfényes napsütésben kiváló szakasz azoknak, akiknek fontos, hogy legyen egy beach bár a közelben.

Itt található az Anse Royale

7. Petit Anse - Toplisták kedvence

 

Tipikus toplistás tengerpart a Petit Anse. Nem véletlen, hogy a Four Seasons is ezen a helyen építkezett. A luxus bungalókat tökéletesen beépítették a dzsungelbe, szinte fel se tűnnek. Természetesen a Sechelle-i szabályok itt is érvényesek, azaz a part szabadstrand. Egy kis trükkel azért „megszűrik” a strandolni vágyókat, akiknek nincs fél milliójuk egy éjszakára. Kocsival csak a Club Liberté Casinoig tudunk menni, itt le kell parkolni. Ezután csak gyalog haladhatunk tovább, mert innentől a hotel területén vagyunk. A kb 800 méteres séta nem sok, viszont nagy a szintkülönbség. Kicsit megterhelő lecaplatni, de a visszafelé vezető út az igazán kemény egy kiadós strandolás után a hőségben. Ha szerencsénk van, és jó fej a hotel szolgálata, egy arra járó golfkocsi talán visszavisz.
A snorkelezés itt is felejtős. A part oldalán lévő sziklás részen volna látnivaló, de ott már nagyok a hullámok, nagyon jó úszónak kell lenni.

Katt a többi képért a galériára!


Itt találod: Petit Anse

8. Anse Major - Eljutni ide nem egyszerű

 

Ez a strand egy eldugott helyen van. Megközelíteni hajóval lehet vagy pedig az Anse Major Trailen, azaz az Anse Major túraútvonalon keresztül. Mi egy túrát csináltunk csak meg (a következő részben lesz a túravonalakról szól), az pont ez volt. Majd egy hajótúra keretében is pont ide vittek minket. Aki csak a strandot nézné meg, annak jó alternatíva a hajó taxi. Mellesleg kajaktúrák kedvenc pihenőállomása ez.

Itt található: Anse Major Beach

9. Beau Vallon Beach

 

Beau Vallon Mahé tömény turistás régiója. Sok étterem, bár, bolt és egy kisebb tengerparti sétány is található itt. A többi beachhez képest alapvetően nem szép.  Előnye, hogy a víz mindig csendes, nagyon lassan mélyülő és meleg vízű az óceán. Szóval extrán gyerekbarát. A strand szinte mindig tele van. A bőséges éttermi választék mellett van még egy pluszpontja: a vízből remek kilátás nyílik a hegyekre. És igen... azok nem madarak, denevérek repkednek fel-alá a fák közt! Mr. Wayne nyári rezidenciája is errefelé lehet...

beau_vallon_seychelles.jpg

forrás:wikipedia

Itt található: Beau Vallon Beach

10. Baie Lazare Public Beach

 

Egy másik  híres luxus hotel, a Kempinksi Hotel mellett található. Tengerparti privát vacsorák és esküvői fotózások kedvenc helyszíne ez. Távolról kiszúrható egy óriási szikla a parton. Nagyon könnyen fel lehet rá kapaszkodni, egy kisebb zárt lagúnát is létrehozott itt a természet. Néhány nagy sziklára egészen mélyen be lehet mászni. Romantikus hely ez és elképesztően gyönyörű fotókat lőhetünk innen. Nálam bekerül a top 3-ba.

Itt található a Baie Lazare Beach

Ezzel végéhez is értünk a "strandbemutatónak". Mahé legnagyobb erénye valóban a tengerpartok és a gondtalan, már-már magányosnak mondható egésznapos "parton döglés". De mielőtt bárki azt hinné, hogy ugyan olyan unalmas, mint a szomszédjuk a Maldív-szigetek, az várja ki a következő és egyben utolsó részt, ahol Mahé egyéb érdekességeiről és látnivalóiról lesz szó.

A következő részért KATT IDE!

Amennyiben nem akartok lemaradni a legfrissebb cikkekről, lájkoljátok a Facebook oldalt! Ha tetszett a cikk, kérlek segítsétek egy megosztással!

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr4716754286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása