Légy te is Short Tripper! - vendégblogolás
2021. április 22. írta: Vándorember

Légy te is Short Tripper! - vendégblogolás

Imádsz utazni és szívesen megosztanád másokkal az élményeidet? Írj egy posztot a Short Tripsre!

Nyilvánvalóan (sajnos) nem tudok folyamatosan úton lenni és nem fogok mindenhová eljutni. Így az az ötletem támadt, hogy ösztönözni szeretnélek Titeket, olvasókat. Elindítok a Short Trips-en egy vendégblogger oldalt. Ezzel szeretném tovább növelni és erősíteni a blog alapvető célját: minél több helyszínt bemutatni a kis kontinensünkről.

5665486591_b1353254ac_b.jpg

- De ki is az a vendégblogger?

 A vendégblogger egy (vagy akár több) cikk erejéig „vendégeskedik” a blogon, kvázi szerkesztő lesz. Lényegében ír egy cikket vagy bejegyzést, beküldi és ha minden rendben, felkerül az oldalra.

- Kiből lehet vendégblogger? 

Röviden, bárkiből. Ha rendszeresen utazgatsz, abszolút itt a helyed. Kezdj el pötyögni! De ha csak egy évben egyszer sikerült eljutni külföldre, akkor is nyugodtan oszd meg a tapasztalatodat. Sose csináltad még? Hát itt az idő, próbáld ki magad!

- Milyen kötelezettséggel jár ez? 

Az égvilágon semmivel! Szedd elő a legjobb képeidet, emlékezz vissza a legjobb pillanatokra és írj belőle egy élménybeszámolót. Ha megfelelő lesz, kikerül a blogra és akár még az index.hu főoldalán is találkozhatsz a szerzeményeddel!

- Ha jelentkezek, folyton írnom kell? 

Dehogy! Jelentkezz nyugodtan, akár csak egy cikk erejéig is! Ha volt egy izgalmas és mozgalmas hétvégéd, amit szívesen megosztanál másokkal, akkor írj egy hasonló terjedelmű és felépítésű élménybeszámolót, mint amilyeneket a blogon is olvashatsz.

- Milyen témában írhatok? 

A téma adott, ahogy az oldal alcíme is írja: „hétvégi kalandok Európában”. 2-4 napos utazások, városnézések élménybeszámolóit várom „szigorúan” európai célokkal, saját szervezéssel.

Az egy hetes törökországi tengerparti nyaralás, ahol végig a hotel medencéjében ül az ember és a program a koktél bár és a svéd asztal látogatása, értelemszerűen nem sok izgalmat rejt. Persze nem rossz dolog ez, én is szeretem ezt a fajta nyaralást. De egy ilyenről nem sok hasznos információt tudunk megosztani az olvasókkal.

- Mire figyeljek, ha cikket írok? 

Legyen sok képed, jó sok. Ha sok képed van, akkor lesz miből kiválogatni a legjobbakat. Ha a legjobbakból van elég, (kis utómunka mindig jó :P) akkor lesz mihez írni. A bejegyzések egyik fontos célja a látványosságok és programok (és persze a kaják, éttermek) bemutatása mellett, annak leszervezése. Azaz:
- hogy juthatunk el oda?
- mikor érdemes oda menni?
- mennyibe kerül?
- mennyi időt szánjon rá az ember?
- stb.

Mint olvasó, természetesen érdekel, hogy érezted magad. De sokkal fontosabb, ha legközelebb én utazok oda, akkor, hogyan szervezzem le a legkönnyebben és a leggyorsabban. Hogy hogyan kivitelezzem, mi mennyibe fog kerülni és mit írjak fel a "megnézendő" listámra.

Ha szívesen írnál a legutóbbi városnézésedről egy facebook posztnál hosszabb, tartalmasabb és formailag is szebb bejegyzést, és azt megosztanád másokkal, ne habozz! Segítsd te is a többi utazót tapasztalataiddal!

Ha további kérdésed van, dobj egy emailt vendégblogger tárggyal és csatlakozz a Short Trips szerzői közé! Ajándékod egy Short Trips-es matrica lesz! :P

Az elérhetőségeket itt találod.
E-mail: shorttripsblog@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://shorttrips.blog.hu/api/trackback/id/tr816509176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása