Short Trips

Európai városnézések és tippek a hosszúhétvégés utakhoz

Mobilos alkalmazások utazáshoz: Splitwise

2019. március 12. 16:18 - Vándorember

Osztozzunk a számlákon okosan!

Manapság az okostelefonunk az életünk egyik legfontosabb részévé vált. Nincs ez másképpen az utazások alatt sem. Főleg városnézéshez elengedhetetlen. Ha csak a legalapvetőbb funkciót nézzük: mennyivel egyszerűbb telefonnal navigálni, mint egy térképpel, nem?
Rengeteg utazást, nyaralást segítő alkalmazás létezik és sok egyéb praktikus megoldással is találkozhatunk az alkalmazás-boltokban, legyen az Android vagy iOS. Ezek közül a Splitwise-t, egy számlaosztó, tartozásokat kezelő applikációt mutatok most be.

1_wq7sfh98orbjwru9itr1ha.jpeg

Tovább
1 komment

Short Trip Bázelben és Colmarban - 2. rész

2019. március 03. 13:41 - Vándorember

Ami a belgáknak Brugge, az a franciáknak Colmar

Az előző részben arról volt szó, hogy a bázeli látnivalókat időszűkében elég gyorsan futottuk át. A short trip második napjára egy francia túrát iktattunk be Colmarban. Egy idézettel kezdem a cikket az In Bruges című filmből: "Az a város olyan, mint egy kibek*rt tündérmese. Ez a kib@szott tündérmese nem az ő világa? Az hogy lehet? A csatornák, a hidak, a macskakövek? Az a sok mesebeli lóf@sz, hogy a f@szomba ne lenne a világa valakinek b@zmeg?" 
Brugge mindenkinek a világa, az egyszer biztos. De ha így van, akkor Colmar is az!

 img_20190216_154134-01.jpeg

Tovább
3 komment

Short Trip Bázelben és Colmarban - 1. rész

2019. február 22. 17:57 - Vándorember

Rövid útikalauz és látnivalók a nemzetek olvasztótégelyéből

A legutóbbi kirándulásunk úti célja a svájci Bázel volt. A hétvégi repülős utazásunk kapcsán felmértük a lehetőségeket és a franciaországi Colmarral bővítettük ki a látnivalók listáját. Így ezen a short tripen két legyet ütöttünk egy csapásra, hisz két országban is jártunk. Nézzük meg milyen látnivalókra és programokra számíthatnak, akik szintén lecsapnak a szuperolcsó bázeli repülőjegyekre. Jöjjenek az élmények és a fontos tudnivalók! Egyébként is, mi lett volna jobb ajándék Valentin napra egy doboz bonbonnál, ha nem egy városnézés?

img_20190215_171646-01.jpegA bázeli városháza

Tovább
2 komment

Hogyan fizessünk egyszerűen és olcsón külföldön? – 3. rész, Revolut

2019. február 14. 19:44 - Vándorember

Valóban a legnépszerűbb a legjobb megoldás?

Miután az előző részben kitárgyaltuk a TrasferWiset (TW), jöjjön a Magyarországon is  nagyon népszerű Revolut. Akik hallottak már a külföldön való alternatív fizetési módokról, azok egyből a Revoluttal példálóznak, és mindenkinek azt ajánlják. De tényleg ez lenne az abszolút győztes?

revolut-prepaid-kartya-1280x640.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Short Trip Berlinben, városnézés sok sétával - 2. rész

2019. február 12. 18:02 - Vándorember

Ingyen kaja, rengeteg gyaloglás, de mi a francért nem béreltünk biciklit?!

Túl vagyunk az első, legmozgalmasabb napunkon (erről ITT olvashattok). Most pedig folytassuk a berlini short tripünket. Az előző hosszú éjszakát követően - ahonnan még fizetés nélkül is sikerült hősüknek haza taxiznia - a késő délelőtti kelést követően, megvettük a reggelit az ALDI-ban, és folytattuk a városnézést.

befunky-collage_2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan fizessünk egyszerűen és olcsón külföldön? – 2. rész TrasferWise

2019. február 08. 17:40 - Vándorember

Ne csak utalj, válts okosan is!

Az előző részben arról írtam, hogy mi a gond az itthoni bankokkal, a devizaváltással és a saját főkártyával a külföldi utazások során. (bővebben ITT) A különféle rejtett költségeket nem is említve…
A Monese, Monzo, N26 és társairól bevallom, nem tudok sokat. Néhány itthon el sem érhető, a forintos feltöltésre meg a közeljövőben esély sincs. A TrasferWise-nak (innentől TW) és a Revolutnak viszont itthon is egyre nagyobb tábora van. (A Curve fekete bárány, de igazán izgalmas cég. A 4. cikkben róluk lesz szó.)
Szóval nézzük, mire jó a TransferWise!

transferwise-hello-world-fizetesi-kartya-magyarorszag-1280x640.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Short Trip Berlinben, repülős út a német fővárosba - 1. rész

2019. február 06. 18:36 - Vándorember

Az első napunk: monumentális épületek, skybar és ingyen taxi

Brno után, (erről itt és itt olvashattok) 2017 nyarán a német fővárost vettük célba. A következő három részes cikksorozat a berlini utazásunkról szól. Szinte már mindannyian repültünk, de ez volt az első közös repülős városnézős utunk. Hogy esett a választás egy berlini kirándulásra? Először felcsaptuk a Google-t és megnéztük, milyen akciós repülőjegyeket találunk erre az időpontra. Több opció is volt, de közös szavazás alapján Berlin győzött. Igen, ez az első szempont, amit szeretünk ilyenkor szem előtt tartani, az alacsony jegyár.  Amúgy is, muszáj volt elmenni egy igazi, berlini, titkos techno diszkóba. Berlin calling!

img_20170708_180939.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan fizessünk egyszerűen és olcsón külföldön? – 1. rész

2019. február 03. 18:50 - Vándorember

A FinTech cégek az utazók legjobb barátai

Amikor külföldre tervezünk utat először megvesszük a repülőjegyet, majd szállást foglalunk. A harmadik dolog, amivel kapcsolatban órákon át böngésszük az internetet, cikkeket olvasunk és az összes facebook csoportban utána kérdezünk az a pénzváltás. Hol váltsak? Itthon vagy külföldön? Bankban vagy váltónál? Eurót vagy dollárt vigyek? Készpénz vagy bankkártya? A következőkben erről lesz szó.

fd85153e8b52186312732e42b5ea53c4.jpg

Tovább
6 komment

Short Trip Brnoban - 2. rész

2019. január 29. 13:12 - Vándorember

Eldugott kocsmák és az isteni Pegas Gold

Az előző részben (mely IDE kattintva érhető el) kitárgyaltuk a brnói kirándulásunk helyszínére történő utat, a szállást és buliztunk is egyet. Most pedig megnézzük a várat és elmerülünk a cseh kocsmavilágban.
nyito_1_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Short Trip Brnoban - 1. rész

2019. január 27. 17:29 - Vándorember

A cseh Szeged

A Brnói kirándulásunk, pontosabban inkább kocsmatúránk 2017-ben volt, ennek összefoglalójával indítom el a blogot. Brno Csehország második legnagyobb városa, durván 400 000 fő lakja. Néhányan már jártunk Prágában, így a cseh sörök közel állnak a szívünkhöz. (Itt jegyezném meg, hogy az itthon árult "cseh sörök" és az ott kapható folyékony kenyereket meg se próbáljuk összehasonlítani.) Több helyről hallottuk, hogy ez a város nem igazán van reflektorfényben, ha kirándulásokról van szó. Ennek hatalmas előnye, hogy nincs turistatömeg úgy, mint Prágában. A sörkultúra persze itt is hibátlan, buliból nincs hiány, és a város is sokkal közelebb van.
Irány Brno, Baby!

Brno egyik főtere

Tovább
Szólj hozzá!